לא רק חלב: חברת 'תנובה' החליטה להיכנס לשוק הבשר המבוסס על חלבון מתורבת, ועל פי הפרסומים שעלו היום (ב') לכותרות, היא תשקיע 7.5 מיליון דולרים במיזם משותף עם חברת הביוטק 'פלוריסטם'.
אייל מליס, מנכ"ל תנובה, סיפר על המהלך: "אם מסתכלים מה תנובה הובילה בתחום תחליפים החלב בעשור האחרון, אנו מבינים שטעמם של הצרכנים משתנה ונצטרך למצוא את הדרך להכיל את אוכלוסיית העולם עם מזון שהוא לא רק מן החי. תנובה היא חברת המזון המובילה במדינה, ותפקידה הוא לתת את הפתרונות לכל הצרכנים באשר הם".
עוד הוסיף: "בהתחלה זה יהיה בסדר, ואחר כך יהיו תחליפי דגים וחלב. תאים של בשר מתורבת, הם תאים אמיתיים שגדלים במעבדה, ויתנו, אנו מקווים, את אותו מרקם וטעם. הרבה מאוד חברות בעולם מנסות להגיע למצב שהן יודעות לייצר את המצב הזה, אך במסה של האכלת מאות אלפים ומיליונים".