רס"ן אופק אהרון ורס"ן איתמר אלחרר, מפקדי פלוגות ביחידת אגוז, נהרגו הלילה (ד') בעת שערכו סיור אבטחה סמוך לבסיס בבקעת הירדן. התאונה המצערת קרתה כאשר השניים זיהו דמות והחלו בנוהל מעצר חשד. הם ירו באוויר, אך הדמות התבררה בדיעבד כקצין נוסף ביחידה, אשר חש סכנת חיים ממשית וירה למוות בשני הקצינים. אורי בר לב, ניצב בדימוס ולשעבר מפקד יחידת דובדבן, הגיב לאירוע הטרגי.
בר לב השתתף בצער המשפחות, ואמר: "היו הרבה מקרים של דו"צים (ירי דו צדדי) מהקמתו של צה"ל ועד היום. אבל מה שמייחד אולי את אותם מקרי ירי דו"צ של כוחותינו על כוחותינו במיוחד ביחידות המיוחדות זה החינוך להבין את הסיטואציה ולהגיב מהר ומדויק ומקצועית. כאן מתחיל עקב האכילס".
הוא הסביר: "מה שקורה הוא שאתה מנתח את המצב מהר, מחנכים אותך כך, ומגיב במקצועיות. התוצאה הופכת לקטלנית כפי שאנחנו רואים לצערנו במקרה הזה. כל צד חושד בשני שמדובר במחבל או בפיגוע שעומד להתרחש, הראשון יורה וזה הופך להיות לאיום מידי. מאחר ומדובר בכוח מאוד מקצועי התוצאה הופכת להיות תוצאה קטלנית".
לדעתו, האירוע הקשה "לא מתחבר לנושא הוראות פתיחה באש. אני מאמין שהוא ראה מולו שני מחבלים שיורים לכיוונו והגיב. יכול להיות שאם היה פחות מקצועי זה היה נגמר אחרת. זה מוות מיותר מלכתחילה", אך הדגיש: "בחוסר הוודאות שהיחידות האלה עובדות בה - קורות הטעויות האלה. צריך לעשות הכול כדי שדבר כזה לא יקרה".
בהמשך, הגיב גם למהומות בנגב על רקע נטיעות קק"ל, ואמר: "את משחקי 'חתול-עכבר' סביב האדמות אני מכיר מלפני הרבה שנים, אלפי דונמים כל שנה מעובדים כדי להוכיח בעלות. בעבר המדינה הייתה מרססת ממטוסים חומר שקוטל עשבים, אני מכיר את זה. כשהייתי מפקד המחוז הדרומי, הוחלט על ידי בג"ץ להפסיק לרסס ולחרוש את אותן אדמות מדינה. צריך להוריד את הלהבות ולטעת. מדובר באדמות מדינה שאין עליהן עוררין. המשטרה צריכה להגיב ולהגיב בכוח כנגד כל מי שפורע".
עריכה: עופרי גליכמן