אודי סגל וענת דוידוב

"מעריך שהשבוע נגיע לשיא, ואחריו - ירידה"

פרופ' ערן סגל (מכון ויצמן) התייחס לשיעורי התחלואה המטרידים • הדגיש: "השבוע הזה והשבוע הבא הם בעלי סיכויי ההידבקות הגבוהים ביותר"


מספר המאומתים היומי ממשיך לעלות בקצב מסחרר ובבתי החולים נפתחות עוד ועוד מחלקות קורונה. למרות זאת, איגוד רופאי בריאות הציבור יצאו בקריאה חסרת תקדים - להתייחס למגפה בדומה למחלות מידבקות אחרות. בנושא זה ביקשו ענת דוידוב וגדעון אוקו לשוחח עם פרופ' ערן סגל ממכון ויצמן למדע, המייעץ לקבינט הקורונה, שהביע את דעתו.

פרופ' ערן סגל העריך בפתח דבריו כי השבוע מדינת ישראל תגיע לנקודת השיא של גל התחלואה הנוכחי, "אנחנו לוקחים בחשבון שאנחנו לא מאתרים הרבה וכנראה נדבקו פי 4-3, אז אנחנו כבר חצינו את המיליון, אולי מיליון וחצי אנשים שנדבקו רק בגל האומיקרון. אני מעריך שהשבוע אנחנו צפויים להגיע לשיא ולאחריו תחל ירידה".

כמו כן, המליץ להימנע מהתקהלויות וקרא לצמצום מגעים: "שבוע הזה והשבוע הבא הם הכי קריטיים מבחינת הזהירות כי האופי של התפשטות מעריכית הוא כזה, שלמעשה, בהכפלה האחרונה שייתכן שאנו בעיצומה עכשיו, מספר האנשים שנדבק דומה למספר האנשים שנדבק מתחילת הגל. לכן, זה הזמן שהכי חשב להיזהר בו, במיוחד קבוצות הסיכון ומי שלא התחסן או שהחיסון שלו לא בתוקף".

על בסיס הנתונים המגיעים מהעולם ואשר מצטברים בישראל, פרופ' סגל עדכן כי "האומיקרון משמעותית פחות אלים. ממה שאנחנו רואים במדינות שעברו את האומיקרון, ברוב המדינות מספר החולים הקשה נמוך משמעותית מהשיא שהגיעו אליו בכול הגלים הקודמים. אני מעריך בזהירות שאנחנו גם נראה את זה כאן, שלמרות העלייה הגדולה בחולים הקשה, לא נגיע לשיא של ה-1,200 חולים קשה".

לדבריו, "כנראה שמחצית המחולים קשה הם מגל הדלתא. זה אומר שאנחנו מתמודדים עם שני ווריאנטים במקביל, כאשר רוב הנדבקים מגיע מהאומיקרון. כרגע כנראה בסדר גודל של מחצית מהחולים קשה מגיע מהדלתא. במובן מסוים אלה חדשות טובות". באשר לדיווחים על ווריאנט חדש שנוצר מהכלאה בין הדלתא לאומיקרון, אמר: "יש כל הזמן וריאנטים ויש דיווחים על זה, כרגע אני לא חושב שזה מה שדומיננטי כאן".

        

עריכה: עופרי גליכמן

16/01/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


נגיף קורונה
נגיף קורונה  |  צילום: יוסי אלוני/פלאש90
Paris