נוכח נתוני התחלואה ומספר המבודדים הגבוה, גם במערכת החינוך, בממשלה בוחנים כעת אפשרות שהפטור מבידוד יחול גם על מורים, גננות, סייעות וכל אנשי הצוות במוסדות החינוך ברחבי הארץ. האם צוותי חינוך שנחשפו לקורונה יוכלו להמשיך ולהגיע לבתי הספר גם אם אינם מחוסנים, זאת בכפוף לבדיקת אנטיגן?
מנכ"ל משרד החינוך לשעבר שמואל אבואב שוחח עם בן כספית ואריה אלדד ב־103fm והגיב לדברים: "נקודת המוצא, גם זה למגינת ליבנו, שהקורונה היא לא אורחת כל כך זמנית. מרגע שיש חיסונים, גודל הסכנה הבריאותית מאוד ברורה. הייתי מפסיק את ההתקוטטויות והוויכוחים ועושה חיסונים בבתי הספר. ראש הממשלה הציג יעד של 100 אלף חיסונים בבתי הספר מדי יום, לא הגענו לשליש מהיעד. הייתי מציב ערכות בדיקה כל הזמן לשנה הקרובה, מפצל את הכיתות כמו בצבא ומתאים את המערכת לעת הזו. אם ייתנו למנהלי בתי הספר תקציב גמיש כדי שיוכלו להפעיל אנשים ומדריכים, לא יזדקקו לכל הביורוקרטיה של המשרד".
בהמשך, הוסיף: "אנחנו לא במלחמה. המצב גם ככה מורכב, יש התגוששות התדירה בין מערכת הבריאות לחינוך, בין ארגוני המורים להורים על החופש הגדול, בין ועדת החינוך למורים - זה הופך את המערכת לזירת התגוששות. אי הסדר גרוע יותר מהמחלה. זה לא הכרחי שכך זה יהיה, אפשר לעשות את זה אחרת, להרגיע את המערכת ואת הרוחות, אפשר לנהל את זה כי הסיפור הזה יהיה לעוד שנתיים".
בסיום דבריו, הדגיש אבואב: "גם אם פעם היו ערעורים לגבי מקומה של מערכת החינוך לגבי הצורך להירתם לחיסונים, התמונה היום היא ברורה שצריך להירתם לזה, וזה לא עניין של דעה אישית. שרת החינוך היא לא בת חורין לקבוע דברים על דעת עצמה כשיש ממשלה שקובעת מדיניות ברמה הלאומית. אני חושב שכל החיכוכים הללו יצרו בלבול, לכן רק שליש מהילדים התחסנו. צריך לכוון אותם ולשכנע".
עריכה: מיכל קדוש