לאחר שנתיים קשות מנשוא של מאבק מתמשך בנגיף הקורונה, נדמה כי מדינת ישראל עדיין בעיצומו של המשבר הבריאותי. פרופ' איתמר גרוטו, לשעבר סמנכ"ל משרד הבריאות, שוחח עם בן כספית ואריה אלדד ב־103fm והביע את דעתו על גל האומיקרון הנוכחי.
"אני מעריך שלקראת אמצע פברואר נהיה מאחורי הגל הזה ברוב העולם ומניח שאחר כך נזכה לתקופה של שקט של כמה חודשים טובים, כי זה יספק לנו את ההגנה. אי אפשר להגיד שלא הצלחנו להשפיע על הזן הזה, הרי הבאנו להרבה שינוים בזמן קצר מאוד. אני מקווה שבשלב הזה ניצחנו - אני לא יודע אם המלחמה כולה, אבל לפחות את הקרב הזה", טען פרופ' גרוטו והוסיף: "מעכשיו, כנראה שהצניחה בהדבקות תהיה מהירה מאוד, אבל ייקח עוד קצת זמן עד שנראה צניחה במספר החולים הקשים. בכל זאת, מי שמחוסן - מוגן יותר מהאחרים, גם בפני הזן האומיקרון. חשוב להזכיר את זה".
בהמשך, עוד התייחס לדו"ח האירופי אשר חשף כי 20 אלף ישראלים ניצלו ממוות בשל החיסונים נגד הקורונה. "אנחנו רואים שבתחלואה קשה, ההבדלים מאוד בולטים", אמר בקשר למי שלקח חיסון ולמי שלא - והבהיר: "השיעור של החולים בקרב הלא מחוסנים, הוא פי שישה מהמחוסנים. משרד הבריאות לא פרסם את נתוני התמותה בישראל, אבל הוא כן פרסם את נתוני התחלואה הקשה, ואפשר לראות באופן מובהק את ההבדל בין המחוסנים ללא מחוסנים".
כאשר נשאל על חשיבותו של החיסון הרביעי, השיב הפרופסור כי "ככל הנראה, החיסון הזה דועך מהר מאוד עם הזמן, ולכן חשוב לקראת גל גדול כמו גל האומיקרון - להתחסן. בעיקר, חשוב שקבוצות הסיכון יתחסנו. הרי 90% מהתמותה, הייתה מעל גיל 60".
עריכה: דוד זבולוני