סיון כהן

זן האומיקרון מכה גלים: "הגענו לשיא חסר תקדים"

פרופ' ערן סגל, ממכון ויצמן למדע, על המספרים החולים הגבוהים: "אחרי ש־2 מיליון אנשים נדבקו במהלך השבוע תגיע ירידה במספרים"


פרופ' ערן סגל, ממכון וייצמן למדע, ביקש להתייחס להתפשטות זן האומיקרון בישראל. בשיחה עם גדעון אוקו ב-103fm, מסביר הפרופסור מדוע הוא צופה שתהיה עלייה בחולים הקשים וטען כי יתכן שנעבור את המספרים שלמדנו להכיר בתקופה האחרונה. בהמשך, עוד הבהיר את עמדתו בנוגע למתווה החינוך החדש שגובש אמש (ד') על ידי חברי הממשלה.

לדבריו, "אני מעריך שאנחנו בשיא של הגל החמישי. לדעתי נראה מתישהו השבוע שהגענו לשיא הנדבקים ונתחיל לראות את הירידה. במספר ישובים כבר רואים אותה ובסך הכל התמונה בארץ היא שמבחינת התחלואה של המאומתים - אנחנו כבר מתחילים לראות את הירידה בהתאם לתרחיש שנתנו עוד לפני חודש, כשאמרנו שמהלך השבוע הזה תגיע הירידה לאחר שסדר גולד של 2.100.00 אנשים ידבקו באומיקרון. עם זאת, חשוב לומר שגם כשנגיע לשיא ונראה את הירידה, עדיין יהיו הרבה הדבקות ועדיין נצטרך להיזהר. אז הדבקות עוד יהיו במספרים גבוהים, אבל השיא שהגענו אליו הוא חסר תקדים בישראל ובעולם כולו. לדעתי, אם היינו בודקים את כל המדינה, היינו מגלים שכל 1 מתוך 7 היה מאומת לאומיקרון".

בהמשך, הסביר פרופ' סגל מדוע ישראל מובילה בעולם בכל הנוגע לנתוני ההדבקה ביחס לנפש: "העניין מורכב ויש הרבה הסברים. אחד מהם הוא שביחס למדינות במערב אנחנו מדינה צפופה יותר, ועם בתי אב גדולים יותר. יחד עם זאת, צריך לומר שאנחנו מבצעים הרבה מאוד בדיקות, שזה דבר מצוין, אבל תורם באופן חלקי למספרים הגבוהים. בשיא של גל אלפא הגענו ל-1,200 חולים קשה. ייתכן ונגיע לאותם אזורים, אולי אפילו נעבור את זה. גם אם כן, בגלל שאנחנו מתחילים לרדת בתחלואה, זה יהיה לזמן מאוד קצר ואז נראה ירידה".

לסיכום, התייחס לבידוד הילדים וטען: "אנחנו במגפה ובמגפה תמיד בוחרים בין אפשרות לא טובה אחת לאפשרות לא טובה אחרת. כנראה שאם היינו מחכים לעוד שבוע לא היה קורה כלום, אבל מצד שני אנחנו תמיד צריכים לשאול מה תהיה ההשפעה על התחלואה עם אכן נחכה. אנחנו יודעים שעל כל מאומת, יש עוד ילד אחד או שניים שנדבקים".

עריכה: דוד זבולוני

27/01/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


קורונה
קורונה  |  צילום: נועם רבקין פנטון/פלאש90
Paris