ג'ודי שלום ניר מוזס

"יכול להיות שהזן החדש מתקשר עם מערכות נוספות בגוף"

מנכ"ל 'שראל' ו'שראל פארם' אבי בוסקילה על וריאנט הקורונה BA2: "הקורונה מפתיעה את כולם" • העריך: "יש בדיקות שלא מזהות את האומיקרון"


חרף העובדה שמספר המאומתים בנגיף קורונה הולך ופוחת בישראל מיום ליום, בעולם נרשמת דאגה רבה מתת זן הווריאנט BA2 שהחל גם הוא להתפשט במדינות רבות. האם הגל החמישי יתארך מעבר למצופה? אבי בוסקילה, מנכ"ל 'שראל' ו'שראל פארם', זרוע הרכש המרכזית עבור בתי החולים והמרכזים הרפואיים בישראל, הגיב לדברים.

בפתח השיחה, הבהיר בוסקילה כי "הבדיקות שלנו נבדקו והן מתאימות לאומיקרון, כנראה שהווריאנט הזה הוא כן תוצר של האומיקרון ויש סבירות מאוד גבוהה שהן גם בודקות את זה. הוא הרבה יותר מדבק ולגבי התופעות יש כאלו שאומרים שהתופעות פחות קשות ויש כאלו שיותר. ראינו את זה לאורך התקופה שהאומיקרון והקורונה מפתיעה את כולם ואת כל המומחים".

"אם בדלתא דיברו על הריאות והאומיקרון בדרכי הנשימה העליונות אבל ההערכות אומרות שהווריאנט הזה מתקשר עם מערכות בגוף נוספות. יש סבירות מאוד גבוהה ואנחנו בודקים את זה שהבדיקות הקיימות כן מזהות את הווריאנט הזה. יש לא מעט, יש גם בדיקות שמסתובבות, שלא מזהות את האומיקרון", הוסיף, "

על מבחר הבדיקות הביתיות הקיימות היום בשוק, אמר: "יש בזה משהו מאוד לא הגיוני ולא נורמלי, היה תקופת חירום והיה חסר. דווקא עכשיו יהיה נכון שזה יהיה בדיקת מעבדה. לא מוכרים בדיקת מעבדות בקניון או דוכן. זה נכון גם במסכות, היום כל אחד יכול להביא מסכה. אף אחד לא יביא שכפ"ץ לחייל אם לא יודעים ב־200 אחוז שזה עובד".

"צריך לייצר מערכת כזו שלא להביא את הפציינט לבודק"

איך יודעים שהבדיקה שקנינו היא תקנית? "יש לזה אישור משרד הבריאות. מי שמחמיר דורשים שתהיה גם בדיקה של המעבדה המרכזית הנגיפית של משרד הבריאות. זה לא כתוב על העטיפה, כתוב שיש אישור משרד הבריאות שזה גם חשוב בפני עצמו. אני למשל כשהבאנו בדיקות נתתי למאומתים את הבדיקות שלנו וראינו שזה קלע ב־100 אחוז", השיב.

בהמשך השיחה, סיפר בוסקילה על טכנולוגיות בדיקות הקורונה המתקדמות: "יש בדיקה שהיא בלי מטוש והכול נעשה בפעולה אחת, היא בדיקה מאוד אמינה. מה שיכנס יותר ויותר לשוק וזה קיים בבתי חולים זה בדיקות ביתיות שיודעות לאפיין אם יש לך שפעת, קורונה או דלקת ריאות. אלו דברים שיכנסו ויהיו, יש את הטכנולוגיות והיכולות.  צריך להגיע למצב שגם מרחיקים את הפציינט מהבדיקה אבל יותר מזה - צריך לייצר מערכת כזו שלא להביא את הפציינט לבודק ולתורים אלא פשוט לעשות את הבדיקה בבית ולתת אותה בנקודות איסוף או כמו שקיים באוסטריה".

"לרוב כשזה חיובי באנטיגן הסיכוי שהוא מדויק ואמין יותר גבוה"

חלק מהביקורות על מהימנות בדיקת האנטיגן היא שהיא אינה אמינה. בוסקילה הסביר כי "יש מישהו שיצא שלילי באנטיגן ויצא חיובי בבדיקה שלנו. הפי.סי.אר היא בדיקה יותר אמינה, היא בודקת בשלבים יותר מוקדמים. אבל בדיקת הפי.סי.אר צריכה להגיע לבית החולים וזה לוקח יותר זמן. חשוב שיהיו בדיקות אנטיגן מהימנות. האנטיגן הוא פחות מדויק הפי.סי.אר. לרוב כשזה חיובי באנטיגן הסיכוי שהוא מדויק ואמין יותר גבוה".

לדבריו, "אנחנו בקשר עם חברה ביטחונית שדרך טכנולוגיות ביטחוניות הם יוכלו בכניסה לאצטדיון או לשדה תעופה לבצע דרך כל מיני מדדי לזהות אם יש קורונה. כמובן שצריך למצוא את האיזון בין החדירה לפרט, אבל משהו כזה שאין מגע. יש פיתוח מאוד מתקדם של זיהוי קורונה דרך בדיקת עיניים. עוד טכנולוגיה שגם היא תכנס בקרוב זו בדיקה שהתשובה היא תוך דקה וזה נשיפה לתוך בקבוק ומגלים אם יש קורונה".

"כולם אומרים שהקורונה שינתה את העולם, ולדעתי הקורונה היא בגלל שהעולם השתנה", סיכם בוסקילה.

עריכה: שני רומנו

11/02/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


נגיף קורונה
נגיף קורונה  |  צילום: אוליבייה פיטוסי/פלאש90
Paris