כמדי ערב שבת, בדיוק כשהשעון מתחלף ומתכונן לעוד שבוע עמוס, שב אבי כץ אל עמדת המיקרופון ואולפן השידור ושוחח עם מאזיניו על ענייני דיומא. והפעם, כץ אירח בתוכניתו על ד"ר מיכל צוקר, יועצת זוגית ומייסדת בית הספר נמש למקצועות המשפחה, ששיתפה על סוגי הזוגיות הקיימים בעולמנו, על תקשורת, בגידות ומה שביניהם. וגם, איך יוצרים זוגיות טובה ונכונה לשני הצדדים.
"אני מטפלת זוגית ומשפחתית, ומייסדת בית הספר נמש למקצועות המשפחה, טיפולים זוגיים, הדרכות הורים, מלמדת אנשים שחולמים להיות מטפלים. גיליתי עם השנים שהדובדבן הוא לטפל באנשים, ללוות אותם וללמד אותם שאפשר אחרת - אני מאמינה באהבה", אמרה ד"ר צוקר בפתח דבריה.
"רוב הזוגות סובלים מכך שהם לא מרגישים אהובים. אנשים מסתובבים ביום יום שלהם ומה שהם רואים במבט בעיניים של בני הזוג זה שאין שם הערכה, מבט מתפעל, והחסך הזה קשה לחיות איתו לאורך זמן", שיתפה, והסבירה כיצד מייצרים את אותו רגע: "קחו כל יום רשימות של משהו אחד טוב שאפשר להגיד על בן הזוג, משהו ששימח אותך - זו הערכה. זה מתחיל מזה, ואז תנסה לגייס מבט שזוכר את מה שכתבת ברשימה".
על הלחצים היומיומיים שהם חלק בלתי נפרד משגרת החיים, הסבירה: "אנחנו בהרבה מובנים היום 'חברת השפע'. ממרחק הזמן הכול נראה נורא יפה. יש היום המון כוח להורים, הם יכולים להתעקש להיות טובים ולייצר קשר קרוב וחם עם הילדים שלהם. קשר שיש בו כבוד. בשביל להרוויח כבוד אתה צריך קודם כל לכבד את עצמך. זה אומר שאתה לא אומר משהו 700 פעמים, אם אתה רוצה שיכבדו אותך תגיד את זה פעם אחת וזה יקרה. אי אפשר ללמד ילדה לא להישאר במקום שלא נעים לה אם אבא ואמא נשארים כשלא נעים להם. אני לא נשארת איפה שלא נעים לי, אני הולכת".
כחלק מעבודתה כיוצעת זוגית, נפגשת ד"ר צוקר עם זוגות רבים המקיימים פוליאמוריה. "חצי מהקליקה שלי הם אנשים שמנסים לפתוח את הקשר. פוליאמורה זו תפיסת עולם שאומרת שאנחנו יכולים לאהוב יותר מאדם אחד בו זמנים. רוב האנשים, גם אם יש להם אהבה מאוד גדולה, אם האקס המיתולוגי שלהם יכנס בדלת הלב שלהם יחסיר פעימה", סיפרה.
"יש אנשים שלא מחפשים אהבה מחוץ לבית אלא גיוון במיניות, יש גם את זה ויש פוליאמורים שמחפשים אהבה בחוץ. אנחנו מדברים על אמונוגמיות בהסכמה ואז לא צריך שקרים או בגידות. זה בעיקר לדבר, אנשים שמנסים לחיות בפרקטיקה הזו צריכים לשייף את יכולות התקשורת שלהם כדי להחליט בדיוק איך זה יראה. אצל כל זוג זה נראה מאוד אחרת, מספר האנשים כמספר הפרקטיקות, לכן כשבאים אליי לטיפול אנחנו לא מכוונים לכיוון מסויים אלא מחפשים ביחד עם בני הזוג מה היעד שלהם, איך כל אחד מה ירגיש שהוא מגשים את עצמו בחיים האלו ושהשני ינשום בקלילות".
לדבריה, "הרבה פעמים אנשים אומרים לי שהם לא מסוגלים להיות בזה כי הם קנאים, אבל קנאה זו לא בעיה כי אפשר להתגבר עליה. אנשים שיש להם בעיה עם ניהול זמן יהיה להם קשה להסתדר עם זה".
עריכה: שני רומנו