אראל סג"ל

סג"ל: "הורוביץ' רוצה להראות שיש לו יותר כוח מהחרדים"

אראל סג"ל וחן ליברמן הגיבו להחלטה על איסור טיפולי ההמרה בחוק • ליברמן: "משרד הבריאות מנתק את עצמו מהטיפולים, לא מחופש הביטוי"


אתמול (ג') שר האוצר ניצן הורוביץ' הודיע שטיפולי ההמרה אסורים בחוק. כמו כן, כחלק מההחלטה יוטלו סנקציות וישללו רישיונות לאנשי בריאות שיעסקו בטיפולים מסוג זה. אראל סג"ל והמגישה האורחת חן ליברמן הביעו את עמדתם בעקבות ההחלטה.

בפתח השיחה, הסבירה ליברמן את מהות ההחלטה של הורוביץ': "אסור להם להציע טיפולי המרה כי עלולים לשלול להם את הרישיון. מי שרוצה להציע כשרלטן – יכול. זה חוזר מנכ"ל של משרד הבריאות, רוצה לקבל רישיון מהמשרד? אתה לא יכול להציע טיפולי המרה". סג"ל טען כי "לא ידוע מה הם טיפולי המרה ומה ההצלחות שלהם. האירוע הזה הוא פגיעה בחופש הבחירה של אנשים ובחופש הביטוי".

חן, ששמעה את אמירותיו של אראל, תהתה מדוע הוא טוען כי מדובר בפגיעה בחופש הבחירה והביטוי. סג"ל הסביר: "במדינת ישראל גם ילדים, וגם קטינים, יכולים לקבל טיפול רפואי הורמונלי ברצון שלהם לשנות את המגדר. אני מזכיר את הנאום של אותה ילדה ביום הגאווה שאמרה 'אני בת 10 ואני טרנסג'נדר'".

"היא התחילה?", שאלה ליברמן, ואראל השיב: "לא יודע אם היא, אבל מותר מגיל 13 לקבל טיפולים הורמונליים". הוויכוח בין השניים עלה רמה, והטונים יחד איתו. חן תקפה ושאלה: "טרנסיות זו בחירה?", סג"ל השיב אש, ואמר כי "בוודאי. אדם בא ואומר אני נולדתי בגוף ביולוגי ושהוא מרגיש דיספוריה מגדרית".

סג"ל: "לפני 200 שנה לא הייתה תופעה סוציולוגית של הומוסקסואליות"

בהמשך השיחה, אראל ביקש להבהיר: "הנושא הזה נפיץ אבל חברה פתוחה חייבת לקבל דיונים בלי לאיים על אנשים שעושים את הדיונים. אין לי בעיה עם להט"בים, אני תומך בזכות של כל אדם לחיות את חייו ושוויון בפני החוק של כל האזרחים במדינה. כל אחד זכאי לחיות את חייו ולהיות מאושר בדרכו. לפני 200 שנה לא הייתה תופעה סוציולוגית של הומוסקסואליות".

ליברמן השיבה לטענותיו של שותפה לשיחה, וציינה כי "אתה מדבר על ספקטרום של מיניות ועל זה שיש אנשים שרוצים לבחון אותו. אם ניקח את הדיון התיאורטי וננחית אותו לקרקע טיפולי המרה זה לא דבר שקורה בעולם בו הספקטרום רחב. טיפולי המרה מתקיימים באזור בו אנשים יודעים שאסור להיות הומואים והם לא בוחנים את הספקטרום שלהם, הם לא פתוחים לאופציות".

השיחה לא נגמרה בכך, וסג"ל ציין: "נגעת בנקודה. רוב הטיפולים האלו, ואני לא רוצה לקרוא לזה המרה, רוב האנשים שהולכים לזה החיכוך פה הוא דתי. אין לנו בעיה ברוב החברה החילונית או המסורתית. אם הילד שלי יהיה גיי אני לא אשלח אותו, אני אקבל אותו כי אני חי בתרבות הזאת ומקבל בסבלנות. חלק גדול מהגייז הם שותפים שלי לחברה חופשית ופתוחה".

עריכה: שני רומנו

16/02/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


אראל סג''ל
אראל סג''ל  |  צילום: 103fm
Paris