איפה הכסף
עם ענת דוידוב

"אני מוטרד פי שבעה מרעידת אדמה מכל אזרח אחר"

יובל וגנר, מייסד ויו"ר עמותת נגישות ישראל, על החשש של בעלי מוגבלות מהמצב בשעת חירום: "ישראל, כמו מדינה מתוקנת, צריכה שהנושא יהיה מסודר"


רעידת אדמה הורגשה הלילה (ד') באזור צפון הארץ, זו הפעם השנייה ביממה האחרונה. יובל וגנר, מייסד ויו"ר עמותת נגישות ישראל שוחח עם ענת דוידוב ב-103fm על החשש מכך. 

"אני מוטרד פי שבעה מכל אזרח אחר", אמר וגנר בקשר לחשש מרעידת אדמה גדולה, והוסיף: "ישנם מצבים שבהם צריך לפנות אנשים מביתם, אני, לדוגמה, אדם בכיסא גלגלים, ומטבע הדברים יש לי בית שמותאם לטובת זה. ההבדל בין רעידת אדמה למצב חירום אחר זה שאין התרעה, זה תופס אותך. אז קודם כל אני מקווה להיות בבית שהוא ממוגן מבחינת רעידת אדמה".

לדבריו, "אנשים עם מוגבלות לא מספיקים לצאת מהבית ברעידת אדמה, ולכן שם המשחק הוא להתפנות מהבית מראש, ופה בדיוק הנקודה. כאשר מדובר ברעידות אדמה, אנחנו לא יכולים לפעול מראש כי אין התרעה, אנחנו צריכים לוודא שמדינת ישראל תקדם את המיגון והחיזוק של בתים שבהם גרים אנשים עם מוגבלות. בנושא הזה, אנחנו יודעים שיש עשרות אלפי דירות שבהם מתגוררים קשישים או אנשים עם מוגבלות שהן עדיין לא מחוזקות ומטופלות".

לקראת סיום הריאיון, הדגיש: "מדינת ישראל, כמו מדינה מתוקנת, צריכה שהנושא הזה יהיה מסודר, שיטתי ומתורגל ומתוכנן מראש. יחסית לעולם, אנחנו באיחור אדיר ועדיין אין לנו שיטה שמוגדרת בחוק". 

עוד אמר: "מי שאחראי על זה במדינה זה משרד הביטחון שצריך להעביר חוק, והוא צריך לכלול מספר מרכיבים: המרכיב הראשון הוא מאגר מידע שבכלל ידעו מי האנשים עם המוגבלות ואיפה הם גרים ומה הצרכים שלהם, כדי שבעת חירום אפשר יהיה להגיע אליהם ולדעת איך ולאן לפנות אותם. דבר שני, צריך שיהיה אמצעי פינוי. בשורה התחתונה, המדינה באיחור אדיר ובעיקר לא ערוכה לטפל במצב הזה, והמשמעות היא שאם חס וחלילה זה קורה, כבר אפשר להגיד, 'צריך ועדת חקירה'".

עריכה: אמיתי דואק

16/02/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris