דידי לוקאלי
עם דידי הררי

20 ש"ח למנה: "איך הפלאפל הפך למאכל יוקרה?"

דידי על המחיר של המאכל האהוב ביותר על ידי הישראלים: "כשהייתי ילד בדימונה זאת הייתה ארוחת הצהריים שלנו, אכלנו את הפירורים השרופים בחצי שקל"


כמדי צהריים בשעה 14:00 בדיוק, שב דידי הררי אל אולפן השידור לצד הרון הרון וכל החברים, ועשה לנו אתנחתא נעימה מסדר היום העמוס והקדחתני. בפתח התוכנית, התייחס המגיש ליוקר המחייה בכלל ולעליית המחיר של המאכל האהוב על ידי הישראלים: הפלאפל. 

לדבריו, "איך הפלאפל הפך למאכל יוקרה? איך הגענו ל־20 ש"ח למנה? מה יש בפנים? קצת פיתה, קצת סלט, קצת טחינה, קצת כרוב חמוץ וחמישה כדורי פלאפל שעשויים מחומוס - איך 20 ש"ח? אני זוכר כשהייתי ילד בדימונה וזאת הייתה ארוחת הצהריים שלנו. היינו אוכלים את הפירורים השרופים בחצי שקל, שהיו קשים כמו אבן, אבל כל כך אהבנו אותם".

בהמשך, הוסיף: "רק בישראל המאכל הלאומי, שהוא גם אוכל רחוב, הוא גם דרגה בצה"ל. שלושה פלאפלים על הכתף - זה דבר יוקרתי באמת. עדיין אחרי הכל, אנחנו חולים על האוכל הזה, חולים על העניין הזה שאנחנו רואים את המוכרים מקפיצים את הכדורים במיומנות גבוהה יותר משחקני מכבי תל אביב בכדורסל. אז אולי, בסופו של דבר, זה שווה הכל?". 

17/02/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


דידי הררי
דידי הררי  |  צילום: 103fm
Paris