בעת האחרונה, עוד ועוד גופים בוחרים לסקר את ענף הייטק הישראלי. עמותת 'QueenB' שהוקמה לפני 6 שנים על ידי שתי סטודנטיות למדעי המחשב, הגיעה לאחר שהבינו השתיים שמעט מאוד נשים לומדות ועוסקות בתחום, זאת חרף ההתקדמות בשוויון המגדרי בעולם התעסוקה.
'QueenB' מאפשרת לנערות בחטיבת ביניים מכל הארץ ללמוד תכנות וכתיבת קודים במרחב נשי, וכך הן זוכות לליווי במציאת עבודתן הראשונה בתעשייה. קרן שמש, אחת מהמדריכות בעמותה, שוחחה עם מעיין אדם ב־103fm וסיפרה מעט על פועלה.
"האחוז של אלו שלומדות ומתעסקות במדעי המחשב נמוך ביחס לשיעור הנשים באוכלוסייה, והעמותה הגיעה להבנה שהדבר הזה מתחיל בגילאים צעירים, בחטיבה ובתיכון. יש נערות שיש להן את הרצון והיכולת ללמוד מדעי המחשב, אך הן מחליטות שלא כי במגמה, בתואר או בהייטק יש יותר בנים", הדגישה. "כך, הן מוותרות מראש. יש הרבה מקצועות חשובים ואנחנו לא באות לומר שמדעי המחשב ותכנות הם המקצועות החשובים בעולם, אך המטרה שלנו היא שכל נערה שרוצה ויכולה ללמוד מדעי המחשב, שזה לא יעצור בעדה".
בהמשך, הוסיפה: "אנו מתחילות ללמד את הבנות תכנות כבר בכיתה ח', והמדריכות הן סטודנטיות אז זה שובר את המרחק של המורה והתלמיד. הגיל הוא קצת יותר קרוב. יש בתי ספר שהתבססנו בהם ותלמידות בוגרות מביאות את הצעירות. אנו הולכות לגייס תלמידות בבתי ספר בכל הארץ, מצפון ועד דרום. התוכנית מאוד צעירה".
בסיום דבריה, ניסתה שמש להסביר מה לדעתה משפיע על הבחירה לעבוד בענף ההייטק בסופו של דבר: "אני מניחה שזה גם עניין של גיל ואולי קצת קשור למאיפה את מגיעה. מי שרואה שהוריה מהנדסים, יכול להיות שיש קצת הסללה למקום הזה".
עריכה: מיכל קדוש