מעיין אדם

שמים לב ושומרים על הקרובים אלינו

אביה של ליהי קורין נפטר לאחר שלקה בדום לב ולא חובר לדפיברילטור • כעת היא נלחמת להעלאת המודעות למכשיר מציל החיים • מנכ"ל מפעל הפיס הגיב


דפיברילטור, בקרוב ברחוב הסמוך לביתכם: ביום שלישי הקרוב, ה־22.02, יתקיים יום ארצי ראשון מסוגו להעלאת המודעות לדפיברילטורים מצילי חיים במרחב הציבורי, הלוא הם מכשירי החייאה שישמרו על חייהם של הסמוכים אלינו בעת שיזדקקו לסיוע.

בשיחה עם מעיין אדם ב־103fm, ליהי קורין, עוזרת מהנדסת העיר בלוד שמובילה את המיזם 'שמים לב' ואת האפליקציה 'איפה דפי', סיפרה מדוע החליטה לפעול בתחום הזה ושיתפה בגילוי לב על אביה האהוב, שלקה בדום לב ונפטר בגיל 64 בגלל בעיה נוירולוגית - ובעיקר כי לא היה סביבו אדם שיתפעל את הדפיברילטור.

"לפני שנתיים אבא קיבל דום לב במקום העבודה והתמוטט במעלית, זה אירוע מאוד מטלטל שקשה לדמות אותו", הסבירה קורין והוסיפה: "מישהו הניח לידו את המכשיר, אך לצערנו המכשיר לא חובר עד להגעת צוותי ההצלה. הרבה מאוד זמן הסתובבתי עם השאלה 'למה?', ואז הבנתי שהתשובה טמונה בוואקום שנמצא בתודעה הציבורית לגבי המכשיר, שהוא כל כך פשוט לתפעול". 

עוד הדגישה: "הדפיברילטור לא מסוכן, הוא מדבר עברית וגם ערבית - כל מה שצריך לדעת זה שלא צריך לדעת, אלא רק להפעיל אותו. כל דקה קובעת, צריך מיד לחבר אותו, כי הוא מנטר את קצב הלב וייתן את השוק רק אם צריך. אבא חובר בדקה ה־7 מההתמוטטות ואם רק היה מחובר לפני, יכול להיות שעכשיו היינו בסרט אחר של החיים שלנו". 

בהמשך הוסיפה קורין כי "קיבלנו חיבוק חם מארגון מדהים, מפעל הפיס, שממש אימץ אותנו והוא בעצמו מציב מכשירים במרחב הציבורי".

לשיחה הצטרף מנכ"ל מפעל הפיס בני דרייפוס, שסיפר על התגייסות הארגון למהלך החשוב. "מפעל הפיס באמת מחבק מאוד את המיזם, הרי בכל אופן הוא נמצא במרחב הציבורי - אז טבעי שדברים שחשוב שיהיו שם, הוא ידאג שיהיו שם לטובת הציבור. כל מה שצריך לעשות זה להפעיל את המכשיר, זה כל כך פשוט, יש פה 4 דקות קריטיות שיכולות להציל חיים".  

עריכה: דוד זבולוני 

18/02/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


מעיין אדם
מעיין אדם  |  צילום: יקיר שוקרון
Paris