הפרקליטות פרסמה השבוע (ד') כי במסגרת חקירת פרשת האזנות הסתר בהקשר של תיק 4000, עלה בבדיקה שהוצאו צווי האזנת סתר לתקשורת בין מחשבים לאיריס אלוביץ' ולעד המדינה שלמה פילבר. עם זאת, נקבע ש"אין כל עילה לדחות את המשך המשפט". עורך הדין מיכה פטמן, פרקליטו לשעבר של יושב ראש האופוזיציה בנימין נתניהו, התייחס לידיעה.
לדבריו, "מה שעלה מהתגובה של הפרקליטות לבית המשפט בעקבות כל הבדיקות שבוצעו, זה שאין מחלוקת שבוצעה פה חריגה מהצווים. אנחנו יודעים על הטלפון של שלמה פילבר, אבל הפרקליטות מספרת שהיה ניסיון שלא צלח לחדור גם לטלפון של אלוביץ' וניסיון נוסף לחדור לטפון של מעורב אחר שלא אומרים את שמו. מה שהפתיע אותי לגלות, זה שהוטל חיסיון על הצווים שביקשו מבית המשפט לקבל עליהם אישור להאזנות סתר - הסנגורים רוצים עכשיו את כל החומרים האלה, וזו בקשה באמת אלמנטרית".
בהמשך, הוסיף: "יש פה לכאורה מאבק בין שני צדדים שאני חושב שצריכים לחתור לאותו מקום בדיוק - ההגנה תעשה הרבה רעש על כל ההפרות, ובצדק, כי אלו דברים לא תקינים. ההגנה תבקש גם לעצור את המשפט, מה שכנראה לא יקרה, ולעכב את עדות פילבר עד שהיא תקבל את כל החומרים הרלוונטיים. התביעה לעומת זאת, תגיד שלא קרה שום דבר ושאפשר להמשיך את המשפט. אני חושב שזו תהיה טעות, שהיא צריכה להסכים לבקשות של ההגנה".
עו"ד פטמן עוד טען כי "תשכחו את כל מה שאנחנו יודעים על אילן ישועה וניר חפץ - הקרב הגדול הוא על עדותו של פילבר, הוא העד המרכזי. העדות שלו יכולה להוביל למצב שבו התביעה תקשיח את עמדותיה, וזה מצב שהוא טבעי. עכשיו מנהלים קרב על האפשרות להמשיך את המשא ומתן על הסדר הטיעון. אז עכשיו מנהלים קרב על האפשרות להמשיך את המשא ומתן להסדר הטיעון מהמקום שבו הוא נמצא כרגע, ולא ממקום אחר. אם יסכימו לבקשה לדחות את עדותו של פילבר, ההגנה למעשה תשיג מה שהיא רוצה באמת".
לסיכום, אמר: "התחושה שלי היא שהשופטים ילכו עם הבקשה של ההגנה, מהסיבה שהם ישמחו לא לשבת עם התיק הזה עד סוף 2026. בית המשפט יעדיף להתקדם במשא ומתן להסדר טיעון, אבל הרעש הציבורי פוגע ביכולת של המדינה לעשות הסדר טיעון. צריך לתת את הזמן לצדדים להתקדם ולנהל משא ומתן ואולי סוף סוף לזכות את כולנו בנושאים אחרים לשיחה ולהתפטר מהתיק הזה".
עריכה: דוד זבולוני