"הנקודה הזו שבה צץ הדיון על מידת שפיותו של מנהיג הצד השני, הוא הסימן המעיד למבוכה עמוקה בכל הנוגע ליכולת להעריך אותו": כך כתב ד"ר מיכאל מילשטיין, ראש הפורום ללימודים פלסטינים במרכז דיין באוניברסיטת תל אביב, וחוקר בכיר במכון למדיניות ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן, זאת בהתייחסותו לאלו הדנים במצבו הנפשי של פוטין בימים אלה. הוא שוחח עם אראל סג"ל ויריב אופנהיימר והגיב לדברים.
ד"ר מילשטיין התייחס לניתוח דמותו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, ולטענות כי הוא 'איבד קשר המציאות': "כל פעם שאני נפגש עם סוג כזה של אמירות, אני מרגיש מאוד נבוך. זו הנקודה שבה מישהו אומר – 'אני מתקשה להעריך, אני כשלתי ביכולת להעריך אותו, אני לא יודע מה הוא יעשה, אני מאוד מתקשה לפצח את הרציונל שלו. אני בונה לעצמי סוג של אליבי לכל מקרה שהוא יפתיע'".
הוא הבהיר: "אני לא מומחה לענייני רוסיה, ולקרביים של כל ההתרחשות הזו. אבל אני חושב שיש רציונל מול מה שאנחנו מתמודדים כרגע. הדבר האחרון שכדאי לעשות הוא להגדיר את האירוע כשיגעון". עוד הוסיף: "אנו לא יודעים כלום על תהליך קבלת ההחלטות בקרמלין. אנו לא באמת יודעים אם מדובר רק בשיגעון של פוטין".
בהמשך, העריך ד"ר מילשטיין: "לצד השינויים הטריטוריאליים, אני חושב שהוא מסתכל לקייב, לא רוצה לכבוש אותה ולהיות שם שליט לעד אבל רוצה שינוי של הנהגת 2014 שכרגע שולטת על המדינה ומייצרת סוג אחר של אוקראינה. הוא לא רוצה את הסוג הזה. אני לא יודע איך זה ייגמר אבל לדעתי לשם הוא לוטש את עיניו".
יריב אופנהיימר האזין לדבריו, ואמר בתגובה: "יש פה נזקים במאות מיליוני דולרים, מיליארדים, גם לרוסיה. יש אלפי הרוגים, סנקציות. אני לא יודע כמה הכיבוש בדרום אוקראינה משתלם לכלכלה הרוסית, כרגע רוסיה נלחמת בכל אוקראינה, בכוח עצום שעולה מיום ליום והם עושים דבר שאתה אומר - 'זה לא יכול להיות. מדינה לא יכולה להרשות לעצמה לעשות דבר כזה'".
עריכה: עופרי גליכמן