עברי לידר כתב שיר חדש 'תעצרו את העולם' לזכרו של יונתן פריג', וגם סיפר על המלגה החדשה 'הגיטריסט המצטיין' שיזם בבית הספר רימון, לזכרו של פריג'.
"יונתן היה איש מאוד מיוחד. קודם כל, הוא היה אחד מהגיטריסטים הבולטים בתעשיית המוזיקה הישראלית", סיפר לידר, והוסיף: "הוא ניגן איתי 15 שנה, אבל הוא ניגן עם עוד כל מיני אומנים ישראלים גדולים וחשובים, והוא ניגן בהרבה מאוד תוכניות טלוויזיה. הוא תמיד היה נורא דומיננטי ונורא מוביל, בכל מקום שהוא עבד בו. מעבר להיותו גיטריסט נפלא, הוא היה יוצר. הוא כתב איתי כל מיני שירים לאורך השנים. הוא כיוון דרך. הוא באמת היה יותר מעוד מישהו שמחזיק את הגיטרה ומנגן בלהקה".
ולמה השיר נקרא 'תעצרו את העולם'?
"אני חושב שזאת תחושה. השיר הזה מתאר את הרגע הזה שבו אני חי את חיי, בדרך שבה החיים שלנו זורמים קדימה. אנחנו מטיילים עם הילד, אנחנו מסתובבים, אנחנו עושים דברים יומיומיים שאנחנו כמעט לא שמים לב אליהם אפילו, אל הנפלאות שלהם או אל הכוונה שבהם. אנחנו חיים את חיינו וזזים עם הזמן קדימה - ואז קורה משהו ומישהו מתקשר ומוסר לך איזושהי הודעה שגורמת לך להבין שהכול אחרת. זה מטלטל את עולמך כמובן וגורם לך להסתכל פתאום על הדברים הכי קטנים".
לידר המשיך, ואמר: "אנחנו חיים באיזושהי תחושת ביטחון כזאת, וטוב שכך, כן? זאת אומרת, אנחנו לא צריכים כל רגע לחשוב על השבירות של הדברים. זה חלק מהמנגנונים שמגנים עלינו ומאפשרים לנו לחיות חיים שמחים וזורמים", אך ציין: "מצד שני, כשקורה דבר כזה, אז העולם מטיח לך בפנים את חוסר הודאות שלו ואת השבירות שלו, ועד כמה הכול תלוי על איזה חוט יחסית דק וזה נורא מטלטל".
לקראת סיום השיחה, הוא סיפר גם על המלגה שיזם בבית הספר רימון, לזכרו של פריג', כאשר הערב (ד') לידר יכריז על הזוכה במלגה. "רציתי לעשות משהו שינציח את העבודה של יונתן, את מי שהוא היה, את האומן שהוא היה. יונתן, לאורך השנים, מאוד מאוד אהב לפגוש מוזיקאים צעירים, לעזור להם, לפתח אותם. הוא ניגן ב'כוכב נולד' כל השנים, וניגן ב'דה וויס' כשאני השתתפתי, והוא אהב את המפגש הזה עם אומנים צעירים", אמר לידר.
לדברי לידר, "הוא היה מתלהב מזה, והוא היה מתלהב כשהוא היה פוגש מישהו מוכשר. היה בזה משהו נורא יפה", והוסיף: "אני חשבתי שזה יהיה ראוי ומקסים לעשות מלגה בבית ספר רימון, שהוא בסופו של דבר בית ספר של מוזיקה מאוד מאוד חשוב בישראל, ושפעם בשנה, אנחנו נעזור למוזיקאי צעיר שצריך את העזרה הזאת, ללמוד בבית ספר ולהתפתח ולקבל מלגה כזאת".
עריכה: אמיתי דואק