על רקע ההתקדמות לקראת הסכם גרעין עם איראן והכוונה האמריקנית להסיר את משמרות המהפכה מרשימת ארגוני הטרור, ראש הממשלה נפתלי בנט נפגש היום (ג') עם יורש העצר של האמירויות ועם נשיא מצרים בפסגה משולשת היסטורית ויוצאת דופן בשארם א-שייח. אריה אלדד ובן כספית דנו על כך עם דוד מידן, לשעבר בכיר במוסד, אשר הביע את דעתו בנושא.
לדבריו, "אני חייב לומר שאני רואה את התמונות המלבבות מהמפגש ויש לי הרבה קורת רוח, אין ספק ששלום מצטלם יפה. טוב שהמנהיגים יושבים ומדברים, חושבים על שותפויות, על הסכמים כאלה ואחרים - גם אזרחיים וגם ביטחוניים. הביצועים האיראנים מעסיקים את המצרים פחות, אני לא אומר שהם לא מעסקים אותם בכלל, אבל אני מניח שהם מוטרדים יותר מההשפעות הכלכליות ונושא האנרגיה האזורי. כלומר, המצרים באים מאינטרס כלכלי יותר ואיחוד האמירויות מאינטרס איראני - שזה חופף לאינטרס שלנו. אנחנו כמדינת ישראל הפכנו לגורם מכובד בשכונה וזה בהחלט מעודד. טוב לראות את זה".
עוד הוסיף מידן ואמר כי "הרומן של ישראל עם מדינות המפרץ מתחיל הרבה לפני הסכמי אברהם, כשבשנת 2005 התחילו כבר הפגישות החשאיות והקשרים העסקיים. אני חושב שבאיזה שהוא שלב היחסים האלה יצאו לאור והאנשים יצאו מהארון, גם בזכותו של נתניהו שתרגם את ההבנות האלו ליחסים פתוחים, ישרים וגלויים שקיבלו נפח גדול יותר".
"לגבי משמרות המהפכה זה סיפור אחר, ואני חייב לומר שאני אהיה די מסופק אם בסופו של יום הם יהיו מחוץ להסכם. הם בעצם צבא מקביל לצבא האיראני, הזרוע הארוכה של המשטר של חומייני שפועל בתימן ומול החיזבאללה, ומדכא את ההפגנות באיראן. זה הזרוע המשמעותי ביותר שקשה לי להאמין שהאמריקאים יסירו מתוך ההסכם. מדובר בעצם בגוף הטרוריסטי המובהק של איראן ואני לא מאמין שבנקודה הזאת האמריקאים ייסוגו. אין לי כלים להערכה, אבל אני מנחש שכוח החוץ יהיה תחת ההגדרה של ארגון טרור", סיכם.
עריכה: דוד זבולוני