סערת קיצור משמרות המתמחים נמשכת, ונכון לכרגע לא רואים את הסוף: לאחר מאבק ממושך של ארגון המתמחים מול משרד הבריאות, היה נראה כי שני הצדדים הגיעו לפשרה על קיצור התורנויות. עם זאת, ההסתדרות הרפואית ופורום המתמחים הודיעו כי הם מתנגדים למתווה שאמור היה להיכנס לתוקף בסוף השבוע הקרוב. בשיחה עם ענת דוידוב ב־103fm, מזכיר ארגון המתמחים בהסתדרות הרפואית ד"ר עומרי כהן הסביר מדוע הם מתנגדים למהלך שהוצע, ופירט מהו הפתרון הנכון יותר מבחינתו.
"השאלה היא לא האם לקצר או לא לקצר", הבהיר ד"ר כהן בפתח דבריו, והדגיש: "אנחנו בעד קיצור תורניות, אנחנו גם רופאים ויש לנו משפחות ואנחנו רוצים חיים טובים יותר - אנחנו לא רוצים לעבוד 26 שעות אבל השאלה היא איך. המודל שמוצע הוא מודל שאין לו היתכנות ליישום בשנים הקרובות באזור המרכז, הוא יתחיל בפריפריה ויישאר בפריפריה. מה שנקרא - לא על זה חלמנו ואני בטוח שגם בארגון מרשם לא חלמו על הדבר הזה. אנשים שנמצאים בפריפריה בבתי החולים האלו אני מדבר איתם כל הזמן, הם מודאגים מאוד כי הם מבינים שהדבר הזה קודם כל לא קורה באפריל וכאשר הוא יקרה זה יפגע בהם בצורה מאוד קשה. אין פתרון לנושא סופי השבוע, כרגע גם במתווה של משרד הבריאות הם אומרים 'בואו תמשיך לעבוד ב-26 שעות, מכיוון שאין פתרון לסוגיית סופי השבוע'".
בתחילת שבוע הבא היה אמור להיכנס מתווה התורנויות החדש לתוקפו, מה שמוביל לשאלה מדוע דווקא עכשיו הוחלט להתנגד למהלך. ד"ר כהן השיב כי "אנחנו לא מדברים על זה מהיום, אנחנו מדברים על זה שבועות פשוט עכשיו הגיע הזמן. ניסינו לפנות לכל הגורמים, קיבלנו את הטיוטה כשישבנו בוועדה לפני שלושה שבועות, ראינו שהדבר הזה הזוי ושזה יוביל לפגיעה גדולה גם במתמחים וגם ברפואה הציבורית. אמרנו 'דיי, אנחנו חייבים לעצור את זה', אנחנו כבר כמה שבועות צועקים. ניסינו לדבר עם משרד הבריאות ונתקלנו בקיר, אנחנו בלית ברירה צריכים להודיע לציבור ששום דבר לא קורה באפריל ואנחנו קוראים שוב לכל מי שמוכן לקיים מו"מ בואו שבו איתנו וננסה למצוא משהו טוב יותר. מה שמצאו כרגע זה לא פיתרון אמיתי, זה לא מביא קיצור".
בראשיתו של המאבק אי ההסכמות בין כלל הצדדים הובילו לגל התפטרויות ענקי של כ־1,000 רופאים ברחבי הארץ. האם אנחנו לקראת גל נוסף? "אני לא נכנס למה שעשו רופאים אחרים. אני חושב שההבדל בין מה שהיה לפני ההתפטרות למה שהיה אחרי הוא הבדל קטן מאוד, בסה"כ הוסיפו שני בתי חולים במרכז ובסוף וויתרו על ההישג הזה", טען פרופ' כהן.
"אני לא חושב שמביאים ככה דברים, זה לא אומר שלא ניאבק ונילחם. אם תהיה פגיעה בשכר כל המערכת הרפואית, כל הרופאים וגם המתמחים וגם החברים מארגון מרשם כולם יעמדו על הרגליים האחוריות וילחמו. אם לא תהיה ברירה זה בדיוק מה שנעשה אבל כרגע אנחנו מנסים לתת מתווה אחר ולמצוא פיתרון שבאמת יביא לקיצור תורנויות. יש הרבה רעיונות ואנחנו מדברים עליהם", הוסיף.
בסיום השיחה, שיתף מזכיר ארגון המתמחים בהסדתרות הרפואית את אחד הרעיונות אשר לטענתם נכונים וטובים יותר עבור המתמחים: "אחד הרעיונות שהצענו הוא בעצם אומר לפצל את המנוחה. זה קצת רעיון מורכב אבל הוא אומר במקום לבוא בשמונה בבוקר אנחנו נבוא ב־12. במודל הקיים כרגע של משרד הבריאות הם מדברים על לבוא בארבע".
"אנחנו כאילו מאבדים 4 שעות אבל בפועל אנחנו מנסים להכניס אותם בצורה של מנוחה במהלך התורנות וככה אנחנו מרוויחים כל מיני דרבים. זה דיון באמת מורכב, זה לא מתווה מושלם אבל יש לו היתכנות כי הוא מקטין את כמות התקנים שצריך להביא לאזור המרכז, יותר מגן על הפריפריה ומונע פגיעה בשכר. זה לא רציני להילחם ולנסות להגיע למועד כשברור לכולם שאין על מה", סיכם.
עריכה: שני רומנו