צליאקים או סתם דואגים לאורח חיים בריא ולא מעוניינים לצרוך את חלבון החיטה? בדיוק לכבודכם הסופר דביר בר חובק את ספרו החדש 'עולם שלם ללא גלוטן'. איריס קול שוחחה עמו ב־103fm, ובר שיתף על חווייתו האישית עם הגלוטן ועל הסיבה בגללה הוציא את ספרו.
"יש את עניין המוצרים ללא גלוטן שצורכים צליאקים, עלינו נכפה לא לצרוך גלוטן מטעמים בריאותיים. מדברים על סדר גודל של אחוז מהאוכלוסייה. יש את העניין הטרנדי יותר של אנשים שבוחרים לא לצרוך גלוטן אבל הם יכולים. החיטה היום היא מוצר מאוד מהונדס. מוצרים ללא גלוטן הרבה פעמים הם בכלל לא בריאים. בגלל שהם מבוססים על תירס ואורז הם מפוצצים לא פעם ולא פעמיים בסוכר ובמלח", אמר.