בשנים האחרונות המודעות לסגולות צמח הקנאביס גברה, וכיום יש בישראל מעל 110 אלף אזרחים בעלי רישיון לקנאביס רפואי. כמו כן, לבני הגיל השלישי ישנה חשיבות רבה לאופן הטיפול באמצעות הקנאביס ונושא בטיחות השימוש מאוד קריטי. זאת לאור הסיכונים הקיימים ומחלות הרקע. גדעון רייכר שוחח ב־103fm עם חגית קמין, מנכ"לית SyqeAir, אשר סיפרה על המשאף בעל הטכנולוגיה הייחודית והמתקדמת, שמאפשר צריכת קנאביס באופן מדוד ומבוקר.
"זו חברה שקיימת 10 שנים, שלמעשה פיתחה מכשיר רפואי שהמטרה שלו להיות פלטפורמה לחומרים נוספים - אבל החומר הראשון הוא קנאביס רפואי", סיפרה קמין בפתח דבריה, "המשאף הזה הוא חכם. מי שצורך את זה הם בעיקר אנשים שסובלים ממחלות כלשהן עם כאבים כרוניים".
לדבריה, "הקנאביס עדיין מוגדר בפקודת הסמים. כדי לצרוך קנאביס צריך לקבל רישיון וזה על פי אינדיקציות שמשרד הבריאות קבע. קנאביס עוזר לאנשים - אצלנו בחברה, 56 אחוזים מהמטופלים הם מעל גיל 60. המטופל הכי מבוגר שלנו בן 98, והמטופלת הכי צעירה היא ילדה בת 12. הדרך שאנחנו ב־SyqeAir מצליחים להנגיש את זה למטופלים היא דרך מאוד בטוחה ומאוד מדיקלית".
בהמשך, הסבירה קמין כי "היום אפשר לקחת קנאביס בשלוש צורות - בעישון, בשמנים ובאמצעות המשאף הרפואי של Syqe. כששואפים משהו לתוך הגוף ההשפעה הרבה יותר מהירה, ולכן - אם כואב לאדם, בתוך 5-3 דקות הוא יתחיל לחוש הקלה בכאב - הרבה יותר מהיר מצריכת שמן. זה משנה את מצב הרוח. יש כמעט 400 רכיבים בתוך הקנאביס".
"כל טיפול צריך להיות בליווי רופא, ואנחנו יודעים שעם הגיל מתחילות המחלות", אמרה, והוסיפה: "למעשה הקנאביס מה שהוא עושה זה להקל על הכאב שלהם אבל אם לוקחים קנאביס צריך לקחת אותו בצורה מדודה ומבוקרת. לכן, כל מטופל אצלנו מקבל ליווי של אחות שצמודה אליו, החל מהסבר איך לשאוף וכלה בכך שלאורך החודש הראשון כל 7 ימים היא יוצרת איתו קשר, שואלת אותו שאלות רפואיות ומתאימה לו את המינון".
מעוניינים להשתמש בטכנולוגיה הישראלית החדשנית בתחום? מנכ"לית SyqeAir שיתפה היכן תוכלו למצוא את משאף הקנאביס ועבור מי הוא ימומן באופן מלא: "אפשר לרכוש את המשאף ברשת סופר־פארם, ברשת גבעול וטלפארם. הם כולם מספקים משלוח עד הבית, כך שזה מקל על האוכלוסייה המבוגרת. לאנשים שמוכרים על ידי משרד הביטחון, זה ממומן על ידי משרד הביטחון באופן מלא. נפגעי תאונות עבודה מקבלים את המוצר גם במימון של המוסד לביטוח לאומי, ואנשים עם ביטוחים טיפה יותר מתקדמים מקבלים אותו במימון חברות הביטוח".
"אנשים שלא שייכים לקבוצות האלו, נאלצים, לצערנו, לשלם מכיסם את הטיפול באמצעות קנאביס שבאמת עוזר להם לשינה יותר טובה והפחתת הכאב", ציינה קמין בסיום השיחה.
לאתר החברה: לחצו כאן.
עריכה: שני רומנו