כמדי תוכנית, ענת דוידוב התייחסה לנושאים הבוערים בסדר היום. והפעם, ביקרה המגישה את רפורמת הבגרויות אותה הובילה שרת החינוך יפעת שאשא ביטון.
"על הקריסה של מקצועות מדעי הרוח באוניברסיטאות בישראל, דובר הרבה בשנים האחרונות. רק נזכיר שהנתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מצביעים על צניחה, לא פחות מזה, של שני שליש בשלושה עשורים, ברישום. התשובות הנבובות שאנחנו שומעים בהקשר הזה בין השאר 'מדעי הרוח זה כבר לא אטרקטיבי', 'מה יש לעשות עם לימודי ספרות או היסטוריה, או תנ"ך, חוץ מלהיות מורה', והרי כולנו יודעים כמה שווה משכורת של מורה בישראל?
אז הנה שתיים שלוש תשובות פשטניות לשאלה למה לימודי מדעי הרוח כבר לא. היום זה ההייטק - שם הכסף הגדול, לשם ההורים דוחפים, מחשבים, 8200 והעתיד מובטח. אבל מקבלי ההחלטות, למשל במשרד החינוך, שכחו עובדה חשובה אחת: מחוץ לישראל, כרטיס כניסה למקום עבודה מתורבת, גם בהייטק, כולל גם ידע בספרות, תרבות והיסטוריה.
והנה באה אתמול שרת החינוך ד"ר לחינוך, יפעת שאשא ביטון, ושמה על השולחן רפורמה משמעותית במבחני הבגרות. ארבעה מבחנים בלבד, אנגלית, מתימטיקה, לשון ועוד מקצוע ריאלי לפי בחירה, הרבה פחות שינון, שזה מצוין, אבל איפה האופציה לספרות או היסטוריה? גם עבודות במקום שינון, זה מצוין. אבל איפה הערכים שלנו? איפה המורשת? בלי תרבות אין זכות קיום למדינה. אל תבנו על זה. הפערים יעמיקו עוד, ותרבות? את מי זה מעניין בכלל?"