פרסומים שעלו אתמול (ה') לכותרות חשפו כי בית המשפט דחה את בקשת הפרקליטות לעצור את העדויות במשפטו החוזר של רומן זדורוב, שהורשע ברצח תאיר ראדה ז"ל. נוכח ידיעה זו ביקש ניסים משעל לשוחח עם המומחה לדין פלילי, עורך הדין ציון אמיר, שהשתתף בלא מעט משפטים תקשורתיים מורכבים, וביקש לדעת האם הוא נתקל בעבר באירוע מסוג זה.
עורך הדין אמיר הגיב לדברים, ואמר: "אני מתקשה להיזכר בעוד מקרה דומה של עימות כל כך בוטה וחריג בו כל צד משמיע דברים לא שגרתיים אחד כלפי השני. יש הרבה עימותים בבית משפט, זו זירה אלימה בלא מעט מובנים ומלאה ברגשות, כעסים, ועלבונות. בדרך כלל זה קורה בין הצדדים שמגיעים לבית המשפט, ולא בין שופט לתובע. הרי שניהם נציגי המדינה נקרא לזה ככה, התובע מייצג את המדינה ואת האינטרס הציבורי, והשופט בוודאי. זה הפך למפגש כזה של חוסר אמון, של כמעט עוינות בין הצדדים, ואני לא חושב שנתקלתי בדבר כזה".
כשנשאל מה דעתו אודות השופט שמנהל את ההרכב בבית המשפט וטען כי הופעלו עליו לחצים כבדים אמר אמיר שהוא מאמין לדבריו. "הוא דיבר מדם ליבו. תראה, מתחילת המשפט אנחנו עדים למה שנראה כדברים קשים מאוד בעיניו של השופט. זה באמת חמור מאוד וזה התפרץ והגיע לשיא שלו בדיון האחרון בו הוא פונה לתביעה ואומר 'או שתביעו בי אמון או שתבקשו פסילה שלי'. זה מאוד לא שיגרתי. מה זה להביע אמון? מה הוא מצפה? להגיד לתביעה 'בואו תאהבו אותי מחדש? בואו תעריכו אותי או שתבקשו פסילה'. הרי אין הליך כזה".
עורך הדין הסביר כי התנהגות השופט הביעה תסכול גדול מאוד מצידו. "מעבר לזה, במהלך הדיון האחרון הוא פנה לתובע ואמר משהו בסגנון 'חוצפן, תשתוק'. התובע מבחינתו מחזיר לו ואומר 'אתה לא תצעק עלינו, אתה תנהג בנו בכבוד'".
עוד הוסיף: "אם התביעה חושבת שיש כאן משוא פנים היא צריכה היום לבקש פסילה. הם ביקשו פרק זמן בכדי לדחות את המשפט ולקיים התייעצויות, ואילו השופט מצידו דחה את זה. יש לזה משמעות מאוד גדולה. לא אתפלא אם בסוף ההתייעצות המדינה תבוא ותבקש את הפסילה שלו. אם זה לא יקרה היא לא תוכל להגיד שהיה כאן משוא פנים בסוף התהליך. זה לא עובד ככה".
לסיום, ביקש אמיר להתייחס לצמד השופטים הנוספים שמעורבים בדיון, ואמר: "יש עוד שני שופטים אחרים שלא שמענו לגביהם שום דבר, כאילו מדובר בסטטיסטיים שאין להם תפקיד. יכול להיות שהם בדעה אחת עם ראש ההרכב, ויכול להיות שלא. כדאי שנזכור שההרכב הוא של שלושה שופטים, ופסק הדין צריך להינתן בדעת רוב".
עריכה: עדן בן ארי