גל בסון היה ספורטאי מצטיין, ושיחק בקבוצת הנוער של הפועל חולון עד שהתגייס לתפקיד לוחם הנדסה קרבית ביחידת יהלום. במהלך מבצע צוק איתן הוא נקטף בטרם עת, והשאיר אחריו משפחה וחברים רבים שכואבים את לכתו. בן, אחיו של גל ז"ל, שוחח עם חברי צוות תוכנית הספורט וביקש להזכיר לכולנו את סיפורו המרגש של אחיו, שהספורט והאהבה לטבע היו מרכיבים משמעותיים בסיפור חייו.
"אחי היה שחקן כדורסל מוכשר ויכול היה להיות כוכב, אבל הוא עזב את האימונים כדי להתכונן לגיוס. הוא היה מלח הארץ, היו לו ערכים שליוו אותו לכל מקום. הוא היה חוזר ממשמרת, וישר הולך לרוץ בדיונות של חולון. הוא הצטרף לקבוצת כושר קרבי כבר בכיתה י', ולא משנה כמה כישלונות הוא ספג הוא המשיך הלאה, עד שהגיע ליחידה מובחרת בחיל ההנדסה. הוא היה בחור מדהים עם חלום גדול להתגייס לקרבי", סיפר בן בכאב, "הוא נהרג יום לפני קבלת סיכת לוחם. הוא היה בצבא שנה וארבעה חודשים".
כשנשאל האם אחיו התלבט האם ללכת לשירות קרבי או להמשיך ולהתמסר לקריירה ספורטיבית הוא אמר שלא הייתה לו שום התלבטות, והוא ידע מההתחלה שלא משנה מה יהיה הוא יתגייס לצבא וילך לקרבי. "בספורט, אתה לוקח את עצמך לקצה ומתמודד. אתה מאתגר את עצמך ולומד על עצמך. הוא יכול היה להיות ספורטאי מצטיין, אבל זו לא הייתה התלבטות עבורו".
משפחתו של בסון החליטה ליזום בנייה של פינת מנוחה בחלק הצפוני של שביל ישראל. מדובר בפינת קסם לטובת המטיילים בשביל. "עשינו את הפינה בדיוק בנקודה בה גל בסון היה אמור להמשיך את הטיול אחרי הצבא", סיפר אחיו. "אני חושב שזה ניסיון של מחיקת הזהות הישראלית במדינה. זה דבר שחוזר על עצמו. זה ניסיון לכבוש מבנים את הזהות שלנו. הם עושים את זה ואנחנו עדיין בונים ומתקנים את הפינה ואת השביל – מה שמוביל אותנו זה החזוון ולא המשימה", הסביר אחיו.
עוד הוסיף: "למרות שזה כואב לנו באופן אישי מה שחשוב פה זה הקולקטיב. אנחנו רוצים שאנשים יצליחו ליהנות מהיופי שיש למדינת ישראל להציע. אנחנו מגיעים למקום ומנהלים במקום פעילויות לנוער על החברה הישראלית ועל השהות בצבא. אנחנו מגיעים לפינה הזו גם כמשפחה, וזה תמיד כיף לנו".
עריכה: עדן בן ארי