עבור המאבטח ויאצ'סלב גולב זו הייתה תחילתה של עוד משמרת שישי רגילה באבטחת העיר אריאל. להפתעתו, בזמן שהיה בעמדת האבטחה יחד עם ארוסתו, אשר גם היא עובדת בחברת האבטחה, הגיע רכב למקום וממנו יצאו 2 מחבלים חמושים. השניים ביצעו ירי מסיבי לעבר זוג המאבטחים בעמדה וברחו מיד לאחר מכן. גולב הגן על אהובתו, ספג את הכדורים בגופו ונרצח. בן כספית ואריה אלדד שוחחו ב־103fm עם אבי איצחקוב, מאמן הקונג פו של גולב, אשר שיתף מזכרונות העבר ועל אופיו הייחודי של מי שהיה צמוד אליו לאורך שנים.
בפתח השיחה, סיפר איצחקוב כי "ויאצ'סלב הגיע אליי בגיל 10 חסר ביטחון ועם קשיי שפה, לקחתי אותו תחת חסותי. הילד פרח, גדל, צמח והפך להיות העוזר האישי שלי. עם הזמן הייתי לוקח אותו לכל הסניפים, הוא היה יד ימיני תקופה ארוכה עד שהוא התגייס. חיכיתי לו שהוא ישתחרר מהצבא וימשיך להשתלב איתי ובדיוק תקפה אותנו הקורונה והוא הלך בינתיים ללימודים. הוא היה גיבור ישראל".
גולב הגיע ממשפחה חרדתית, ולכן אימוני הקונג פו היו צריכים להתקיים בחשאיות מוחלטת. "הוא היה צריך ללכת בין הרחובות בשקט ולהחליף בגדים, הוא היה צריך לבוא אליי בלי שישמו לב ובלי שידעו עליו. ככה במשך תקופה ארוכה, הוא היה עמוד התווך של המשפחה. ההורים שלו מגיל 0 דאגו שיהיה יחד איתי. הוא התחיל חרדי ואז עבר למסגרת של הציונות, במקביל הוא היה יחד איתי", שיתף.
בזכות ההיכרות רבת השנים בין השניים, לא הופתע איצחקוב לשמוע כי הילד שהכיר בגיל 10 קיפח את חייו בזמן שהגן על ארוסתו. "עם כל אדם שהיה איתו זה מה שהוא היה עושה", טען מאמנו של גולב, והדגיש: "אני לא יודע איך הוא הספיק אפילו לגונן עליה, אם היו ניגשים אליו אפילו רק 5־4 בלי נשק הוא היה מראה להם מה זה, אבל באו הפחדנים האלו והפתיעו אותו. אני לא יודע עם כל זה איך הוא הצליח גם לגונן, גיבור כזה לא ראיתי".
"הלוויה הייתה מאוד קשה. לא הכרתי את ארוסתו, הם הכירו במסגרת הלימודים באריאל. הוא תושב בית שמש, הוא היה בא לפה, יש פה הרבה תלמידים שהם חברים שלו. כל פעם שהם היו נפגשים הם היו מתאמנים יחד", ציין איצחקוב בסיום דבריו.
עריכה: שני רומנו