הפיגוע באלעד, שבו נרצחו 3 ישראלים, גרם לחלקים מהציבור והמערכת הפוליטית לקרוא לחיסולו של מנהיג חמאס בעזה יחיא סינוואר. בעקבות כך שסינוואר שוחרר בעסקת שליט, נוצר ויכוח ברשתות החברתיות, על אותה עסקה שהביאה לשחרורו של החייל החטוף גלעד שליט. אראל סג"ל ודוד ורטהיים דנו בתפקיד התקשורת בסוגיה.
תחילה, השמיע סג"ל התבטאויות סותרות של פרשן 'חדשות 12' אמנון אברמוביץ', לפיהן בזמן אמת הוא היה בעד העסקה, ואילו כיום, הוא אמר שהתנגד לה. סג"ל תהה לגבי זה. ורטהיים טען: "קוראים לזה רציונליזציה, שבן אדם משוכנע עד עמקי נשמתו ברמת הפוליגרף. אני בטוח שאם תשים עכשיו פוליגרף על אמנון אברמוביץ', הוא יגיד שהוא התנגד".
לטענת סג"ל, "כל העיתונאים היו בעד, בן כספית היה נגד, אני מסכים, אבל גם חצי-חצי". ורטהיים השיב: "אני לא זוכר מה היה עם בן כספית, אני רק אגיד לך שדווקא התקשורת לא הייתה בעד, ולא רק מאהבת מרדכי, לא רק כי היא ראתה את הסכנה הגדולה שבשחרור אסירים, אלא גם כי היא ידעה שהדרך הכי טובה לאתגר את נתניהו היא מימין, ולכן היה מאוד נוח לתקשורת בזמנו לבוא ולהגיד 'אסור לשחרר'".
בתגובה אמר סג"ל: "אתה מבלבל את המוח. בשנת 2011 הייתי בתוך התקשורת ואני זוכר שהיינו מעטים מאוד מהאנשים שכתבו נגד העסקה הזאת, לאורך כל הדרך. בזמן אמת, מדינת ישראל עברה קמפיין. אני מזכיר לך שבאותה שנה, בטקס המשואות, אח של גלעד שליט וחברה שלו פרצו פנימה ומחו נגד העובדה שלא משחררים את גלעד שליט, וכל התקשורת חיבקה, ונכנסו אנשים לתוך צינוק, עשו צעדות לאורך איילון, ובאופן בולט וחד ולא משתמע לשני פנים, מחנה השמאל במדינת ישראל תמך בעסקה. גנרלים חתמו על עצומות לקיים את העסקה, והיא עברה כאשר התחלף ראש שב"כ, מדיסקין שהתנגד אליה ליורם כהן שתמך בה".
בהמשך התייחסו השניים לתפקידו של נתניהו בסוגיה. ורטהיים טען כי קבלת העסקה החלטה של נתניהו, "בדיוק כמו שההחלטה שלו באופן אקטיבי הייתה לא להפציץ את הכור באיראן, בניגוד לאהוד ברק שרצה ותמך וכן הלאה. מי ששחרר את הארכי מחבל, זה הוא בהחלטה אישית שלו, צריך לזכור את זה, זו עובדה בסיסית". סג"ל השיב: "ההחלטה האישית שלו הייתה החלטה של מדינת ישראל שהוא קיבל אותה כראש ממשלה".
לאחר מכן, סג"ל המשיך להעביר ביקורת על אברמוביץ' וטען כי "הוא בא בטלוויזיה ואומר, 'התנגדתי לעסקה', כשבזמן אמת, הוא תמך בעסקה. זהו. זו הנדסת תקשורת".
בתגובה, אמר ורטהיים: "אני כן מסכים איתך לדבר אחד, התקשורת מתחנפת בהרבה מקרים לעם, כולנו גם יודעים איזה גופים מרכזיים עוסקים בזה, והם עושים את מה שנוח. אם העם אומר, 'אנחנו רוצים עכשיו שקט ושלום', היא מתעלמת מהמחיר. התקשורת מועלת בתפקידה הרבה פעמים כדי לרצות את הקהל שקונה אותה ולעשות רייטינג ולעשות מפגש עם דמעות, ובמובן הזה, נתניהו נכנע לתקשורת, אם אתה צודק".
סג"ל אמר על כך כי "אני ביקרתי אותו (את נתניהו) בזמן אמת, וגם היום אני חושב שעסקת שליט הייתה עסקה איומה, אבל העסקה הזאת עברה הצבעה בממשלה עם 26 תומכים ו־3 מתנגדים, ליברמן, יעלון ולנדאו, כשהרמטכ"ל גנץ תמך, ראש המוסד פרדו תמך וראש השב"כ תמך".
עריכה: אמיתי דואק