עורך הדין ששי גז, מומחה למשפט פלילי, שוחח עם ינון מגל ובן כספית ב־103fm על ההתפתחויות במשפט נתניהו, כאשר, אתמול (א') הפרקליטות ביקשה לתקן סעיף בכתב האישום שנוגע למועד פגישת ההנחיה לכאורה בין ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו לבין שלמה פילבר. זאת בעקבות עדותו האחרונה של עד המדינה פילבר שטען כי הפגישה לא התרחשה בתאריך שכתוב בכתב האישום.
לטענת גז, אמינותו של פילבר היא הדרמה שקרתה במשפט ולאו דווקא בקשת הפרקליטות לתיקון כתב האישום. "השבוע אין ספק שנפל דבר, אם לא נפל התיק", אמר גז, כי לדבריו, "זה יותר ממכה רצינית בכנף, הרבה יותר. זה התיק שהעדות של פילבר היא חשובה מאוד ולדעתי אי אפשר להאמין לפילבר למילה אחת".
לדבריו, "מה שאני מרגיש וכולנו חשים את הדבר הזה, זה שהוא (פילבר) רוצה לעבור את המשוכה הזאת של הפרקליטות בשלום, מהבחינה הזאת שהוא לא רוצה שיעמידו אותו לדין על זה שהוא הפר את ההסכם, אבל הוא רוצה לעזור לנתניהו מהסיבות שלו".
עוד אמר: "עמוד הבניין של ההרשעה מתחיל להיהרס לגמרי. העמודים הם החשובים בבניין ההרשעה, וכשהעמוד הזה הוא כל כך לא מוכח, אתה לא יודע מתי להאמין לו, לכן יש פה הרבה יותר לדעתי מספקות בעדותו של פילבר. כולם מתרשמים לפחות שבעדותו במשטרה, הוא רצה לרצות את המדינה ואת המשטרה וכל זה. זה לא עד שקם בבוקר ורצה פתאום לספר את האמת, זה עד שרצה להציל את עורו".
במהלך השיחה, גז טען: "אני מסרב להתרגש מהבקשה לתיקון כתב אישום, אין לה הרבה חשיבות ואני אומר לכם מדוע - כי ביהמ"ש יכול להרשיע, גם אם לא יתקנו את כתב האישום". לדבריו, "לא חייבים להוכיח כל מילה בכתב אישום, צריכים להוכיח את המהות של הסיפור, לכן בסיכום יכולה התביעה לומר - 'אנחנו מבקשים להרשיע את הנאשם, כי אמנם נכון זה לא היה בתאריך הזה, אבל הוכחנו שהיה מתן שוחד'".
עוד אמר: "שימו לב, הבקשה היא לתיקון כתב האישום, היא לא בקשה לתיקון העדות, ולזה צריך להתייחס. צריך להתייחס לעדותו של פילבר. אין ספק שהוא העד המרכזי, החשוב ביותר בתיק 4000. הוא עצמו נתן חשיבות לתאריכים, כשהוא אמר 'אחרי המינוי ולפני הפגישה עם אלי קמיר ולפני הפגישה עם אלוביץ''. אתם רוצים לדעת כמה זה חשוב? עובדה שהמדינה הגישה בקשה, זו ההוכחה הכי טובה".
לטענתו, "אין ספק שהמדינה התרשלה רשלנות מאוד גבוהה כשכתבה כתב אישום כזה, שלא בדקה את הבדיקות. אתה גם שואל את עצמך, איך יכול להיות שבתיק הכי גדול במדינת ישראל, התיק הכי משמעותי לא בדקו, וגם כתבו כתב אישום בצורה כל כך רשלנית? אני היום חושב שאין חשיבות לעניין של הבקשה לתיקון. המדינה מודה - 'טעינו', הנה עכשיו בואו תתקנו את זה, אבל גם בלי התיקון הזה, תמיד אפשר לבקש להרשיע".
עריכה: אמיתי דואק