בן כספית ואריה אלדד

"200 אלף מוכנים להגיע להר למרות הסיכון, זה חשוב"

יועץ התקשורת מני גרא שוורץ על האירוע הגדול בהר מירון שנה אחרי האסון: "בשנים עברו, הבעיה המרכזית שהביאה לאסון - ריבוי הסמכויות"


רבבות בני אדם מתאספים ברגעים אלה (ד') במתחם הר מירון לקראת הילולת ל"ג בעומר המסורתית במקום, שנה בדיוק אחרי האסון האזרחי הקשה ביותר בתולדות המדינה, שבו נהרגו 45 גברים וילדים שנרמסו תחת המוני המתפללים. האם הופקו כל הלקחים מהאירוע הטרגי?

יועץ התקשורת והפרשן מני גרא שוורץ שוחח עם בן כספית ואריה אלדד ב־103fm והתייחס לדברים: "יש את האגף האנטי ציוני שמתנגד לכך שהציונים שולטים במקום, זו ההתנגדות האידאולוגית. הם מעניינים כי ההתארגנות אצלם בצורה מסודרת, והטענות שלהם נופלות הפעם על אוזניים קשובות". 

בהמשך, הוסיף: "לטעמי חלק מהדברים לא נעשו בצורה של הבנה לצרכי הציבור, כמו סגירת הציון כבר מאתמול, זה שלא נותנים להתקרב לקבר עצמו וזה שמריצים את האנשים על אף שאין לחץ גדול, כל מיני דברים שאולי נשמעים קטנוניים, אך אלו דברים חשובים מאוד שחבל שלא ניתנה להם ההנחה והתפיסה". 

עוד אמר גרא שוורץ: "מבחינה טכנית, יש כמה בעיות כמו דברים שהתגלו רק היום - אי אפשר להגיע עם עגלות ילדים למירון. נאלצו משפחות ללכת אחורה. כשרוצים להבין ציבור, צריך להיכנס להוויה שלו ולהבין אותו. בשנים עברו הבעיה המרכזית שהביאה לאסון היא ריבוי הסמכויות, אותה בעיה מתקיימת גם השנה. הפרויקטור רצה להביא לתוצאה מסוימת ולא הגיע אליה". 

עריכה: מיכל קדוש 

18/05/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


האסון בהר מירון - ארכיון
האסון בהר מירון - ארכיון  |  צילום: דוד כהן/פלאש90
Paris