בג"ץ העביר אתמול (ד') ביקורת חריפה על העבודות בביתו של ראש הממשלה נפתלי בנט, זאת במסגרת פסיקה בנוגע לעתירות שהגישו עיריית רעננה ושכניו של בנט על ההפגנות ליד ביתו. "בכל הנוגע להתנהלות המדינה ביחס לעבודות הנדרשות בבית ראש הממשלה ברעננה ובמעון ראש הממשלה בירושלים, מתקבל רושם מטריד כי הדברים נעשים ללא יד מכוונת ותוך היגררות שאיננה ברורה", אמר השופט יוסף אלרון בדיון. עו"ד אוריאל ניזרי, שמייצג את שכניו של בנט בעתירה, שוחח על כך עם ניסים משעל וגיא פלג ב־103fm.
"ביהמ"ש העליון לא יכול היה שלא להתייחס לעבירות החמורות שנעשו כאן, וצריך להבין, זה חצה את המתחם המנהלי למתחם הפלילי. אנחנו גם נמשיך בעתירה נוספת בנושא של הבנייה, אבל ביהמ"ש העליון, למרות שהוא לא נדרש לכך באופן ישיר, הוא התייחס למעשים החמורים ביותר שנעשו סביב הבנייה. צריך להבין שכל אותם גורמים שהיו משיבים בעתירה התנהלו ברף הפלילי. חד משמעית", אמר ניזרי.
לדבריו, "בג"ץ לא יכול לכתוב 'נעשו מעשים פליליים'. ביהמ"ש העליון לא יכול בפוזיציה שהוא נמצא כבג"ץ לכתוב 'נעשו מעשים פליליים', כשהוא עצמו לא דן בתיק פלילי. הרי אם ביהמ"ש העליון היה כותב בהחלטה בבג"ץ 'נעשו דברים פליליים', זה היה כבר יותר מפסק דין".
עוד אמר: "ביהמ"ש קובע שהבנייה בבית נעשתה ללא היתר, את זה הוא קובע עובדתית. הקביעה העובדתית הזו היא עבירה פלילית על פי חוק. זה לא משהו שאני ממציא, זה החוק במדינת ישראל. ברגע שבית משפט קובע קביעה עובדתית שנעשו מעשים פליליים, קרי, הבנייה נעשתה ללא היתר, אז אנחנו חצינו את הרף המנהלי, בהרבה מעבר אליו".
לטענתו, אם העתירה הייתה בנושא הבנייה, "ביהמ"ש היה כותב חד משמעית, שגם היועצת המשפטית לממשלה חייבת לפתוח בחקירה מיידית, או משהו בנוסח דומה. אבל בסופו של דבר, אנחנו נמצאים רק במתחם של ההפגנות ולמרות זאת הוא כותב דברים וקובע בקביעה עובדתית שנעשו מעשים פליליים, כי הבנייה נעשתה ללא היתר".
ניזרי המשיך ואמר: "נעשה כאן מעשה שלא ייעשה, לראשונה נחשף שבמדינת ישראל הוגשה תשובה שקרית לביהמ"ש העליון בשבתו כבג"ץ על ידי ראש הממשלה. זאת אומרת, משרד רה"מ ורה"מ הם משיבים ישירים בעתירה והם מסתירים עובדות מביהמ"ש, לא מגישים את חוות הדעת. השופטים כותבים על זה, ברמיזה מאוד עבה, ששגגה זה כנראה לא. יש כאן בנייה בלתי חוקית, הונו את בג"ץ והציגו לו מצגי שווא במטרה להשיג תוצאות".
עריכה: אמיתי דואק