בדיוק לפני שנה, פקד את מדינת ישראל האסון האזרחי הקשה ביותר בתולדותיה, זאת כש־45 גברים וילדים נרמסו תחת המוני המתפללים בהילולה המסורתית בהר מירון. חרף התקוות שתפילות ל"ג בעומר המסורתיות במירון יעברו על מי מנוחות, זה לא קרה - ולאחר שמאות חוגגים פרצו את מחסומי המשטרה במתחם, ההילולה הופסקה מוקדם מן הצפוי.
ישראל כהן, פרשן 'קול ברמה', העניק זווית נוספת לאירוע, ואמר שלמרות שהיה במירון לפני שהאווירה החלה להסלים במקום הוא יכול להבין מה היה צריך להיעשות בצורה קצת יותר שונה, ואיזה מסקנות אנחנו יכולים לקחת איתנו מאירועי ל"ג בעומר השנה.
בראש ובראשונה הבהיר כהן כי מדובר בקבוצת קיצוניים שולית, אבל בו זמנית אנשים מהמיינסטרים החרדי הרגישו ששופכים להם את התינוק עם המים. "זה לא חוכמה שהמשטרה אומרת 'אל תעלו', הייתה תחושה לאנשים שאין שם את הנשמה. אנשים יודעים שצריך היה להוריד באוכל וברחבות הריקודים וצפיפות, וצריך היה להוסיף משטרה, אבל הם לכו בצורה קיצונית מדי".
לדבריו, היה צריך להרחיב את היריעה, ולבחון מתווה ישים יותר. "אנשים היו יכולים להגיד 'אני מוכן לא לעלות', אבל בל"ג בעומר קופץ לו הרגש הזה בפנים והוא רוצה לעלות עם כרטיס או בלי כרטיס. צריך להיות ריאלים. אני לא אומר שאין פתרון. צריך להגיע לנקודת איזון. היו אנשים שיצאו מהבית בשבע בבוקר, אבל הגיעו לשם רק בשעה שבע בערב ולא יכלו להיכנס. צריך להרגיל את הציבור לעניין הכרטיסים ממש כמו במופעים גדולים כמו של אברהם פריד או יעקב שוואקי. השנה זה היה ניסוי וטעייה ואין ספק שזו מלאכה מורכבת".
עריכה: עדן בן ארי