במערכת הביטחון נערכים בימים האחרונים למצעד הדגלים שיתקיים בירושלים ביום ראשון הקרוב, וחרף האיומים של חמאס להצית את השטח, הוחלט כי המצעד יעבור דרך שער שכם בעיר. האם פנינו להסלמה ביטחונית חריפה בעקבות ההחלטה?
אלוף (מיל') עמוס ידלין, לשעבר ראש אמ"ן ועמית מחקר באוניברסיטת הווארד שוחח עם ניסים משעל בפתח התוכנית והתייחס לדברים: "אני מבקש דווקא לקרר. אני חושב שזה לא דומה למה שהיה בשנה שעברה. בשנה שעברה, התקבצו להם הרמדאן ויום ירושלים ועוד היו ברקע הבחירות בעזה - כל זה הוביל בסוף לאותו המבצע שאנו קוראים לו 'שומר החומות'. התוצאה לכך היא שהיום חמאס מאוד נזהר. לכן, אני ממש לא חושש מהסלמה ומירי רקטות מעזה - בטח שלא אם המצעד לא ייגע בהר הבית, שהיא הנקודה הרגישה. כל הסיפור הוא הסטטוס קוו, אני לא אוהב את מסע ההפחדות הזה".
על פרסום ה'ניו יורק טיימס' כי מדינת ישראל אחראית על חיסול בכיר משמרות המהפכה באיראן במהלך השבוע, אמר: "לא הופעתי, זו לא הפעם ראשונה. הרי האמריקאים רוצים מאוד שלא ייחסו להם פעולות שאף אחד לא לוקח עליהן אחריות. מפני שמי שפגעו בו זה קצין כוח חוץ שתפקידו לפגוע במטרות אמריקאיות, ישראליות וצרפתיות - כל המדינות המועמדות להיות אלו שחיסלו אותו, האמריקאים דאגו להגיד שזה לא הם. יתרה מכך, האמריקאים מאוד רוצים לחזור להסכם הגרעין ופעולה כזאת יכולה לחבל ברעיון לחזור להסכם. הנשיא ביידן לא שייך לקבוצה הזאת, אבל יש בממשלה שלו אנשים שמאוד לא אוהבים את הלחץ של ישראל לא להוציא את משמרות המהפכה מרשימת הטרור. כראש אמ"ן לשעבר, אני חושב שיש חשיבות רבה בחילופי המודיעין בין שתי המדינות ובמבצעים משותפים - אבל הכל בנוי על האמון שלא יהיו דליפות".
על הפיצוץ במפעל הצבאי בפרצ'ין באיראן, אמר: "אני לא יודע מה התפוצץ שם, אבל אין לי ספק שזה שייך לתעשייה הביטחונית היותר רגישה של האיראנים. יש בין איראן לישראל מערכה שהיא בכל הממדים - בים, באוויר, ביבשה, בסייבר ובמודיעין. במידה מסוימת ראש הממשלה צודק כשאומר שהייתה לאיראן איזו חסינות בשטח שלה והוא אומר - כמו שהם יודעים לבוא אלינו, אנו יודעים ללכת אליהם. באופן טקטי, זה נכון, אבל זה עניין של אסטרטגיה. בכל זאת, איראן קרובה לפצצה יותר ממה שהייתה אי פעם. לכן, בכל הנוגע להסכם הגרעין אני מאוד בעד הסכם ארוך יותר וחזק יותר שיתקן את המגרעות את ההסכם הקודם".
עריכה: דוד זבולוני