רוכב קורקינט חשמלי בן 13 מרמת גן נהרג אמש (ב') בתאונת דרכים ליד אצטדיון המושבה בפתח תקווה, לאחר שנפגע מרכב. המשטרה עיכבה שני נהגים בחשד שפגעו בו ובודקת מי מהמעורבים על פי החשד חצה את הצומת באור אדום. ד"ר יעל דרזניק ממחלקת הכירורגיה בבית החולים שניידר וד"ר צחי גרינמלד ממחלקת טראומה בבית החולים בילינסון, שוחחו על כך עם גולן יוכפז וענת דוידוב ב־103fm.
"הילד למעשה הגיע ללא דופק, האישונים היו מורחבים, אנחנו די מהר הבנו שאנחנו לא נצליח להציל אותו", סיפרה דרזניק, ושיתפה ברגע הקשה בו הודיעה להורים: "אני חייבת לומר לך שזה הרגע הכי קשה שהיה לי בכל השנים שהיו לי כרופאה, הרגע שאתה מחכה לאימא בחוץ וצריך לבשר לה את הבשורה הכי נוראה שיכולה להיות".
עוד אמרה: "כצוות, זה משאיר לנו צלקת שאני לא חושבת שיכולה להגליד אי פעם. מעבר לזה, שאנחנו כנהגים רואים מה שקורה על הכבישים, רואים את המצב של אנשים שנוסעים על קורקינט, אם זה בלי קסדה, אם זה מתחת לגיל המותר, אז אני חייבת לומר שיש תחושה של חוסר אונים עצום, שאנחנו גם כרופאים רואים את הפגיעות הקשות במצבים האלה".
לדברי דרזניק, "היו לי הרבה מאוד שיחות עם הורים, כשזה היה כרוך רק בפציעות מינוריות. מהשיחות שיש לי עם הורים, כמובן שעולה תמונה של לחץ מצד הילד לקנות לו אופניים חשמליים או קורקינט, וכמובן תמיד, אחר כך הם מצטערים על כך. מדובר בכלי תחבורה מאוד מסוכן".
זירת התאונה, אמש // צילום: דוברות הצלה פתח תקווה
בהמשך הצטרף לשיחה גם ד"ר גרינמלד שאמר: "אנחנו מדברים עכשיו רק על ההרוגים, הפצועים הם רבים מאוד, ביניהם פצועים בינוני וקשה. אלה רק מילים שמאחוריהן מסתתרים פצועים עם פציעות שמלוות אותם חודשים, שנים, לפעמים כל החיים".
גרינמלד המשיך ואמר: "אנחנו רואים את זה ברמה היומיומית. אנחנו רואים את ההשלכות של זה ואנחנו מבינים שחלק גדול מזה יכול היה גם להימנע, אם היינו מתייחסים גם לנסיעה בקורקינטים וגם לנסיעה באופניים חשמליים בצורה הנכונה ובכובד ראש הראוי. אני חושב שיש גם בעיית אכיפה וגם החוק הנוכחי אולי לא מספק, אבל הייתי מתחיל באכיפה מקסימלית של החוק הנוכחי. לטעמי, אין אכיפה מספקת".
עריכה: אמיתי דואק