הצעת החוק להארכת תקנות החירום ביהודה ושומרון, שעל פיה חל החוק הישראלי באזור, נפלה אמש (ב'), לאחר שהקואליציה לא הצליחה לגייס רוב. חבר הכנסת עמיחי שיקלי שהצביע נגד החוק, כחלק מהחלטת האופוזיציה, שוחח בנושא עם ינון מגל ויריב אופנהיימר ב־103fm. "הצבעתי אתמול בעד הציונות ובעד הפלת הממשלה הפוסט ציונית", אמר.
"מי שלחצו שנצביע בצורה הזאת היו חלק מהמנהיגים הכי בולטים ביהודה ושומרון שמבינים שהאתגר של הפלת הממשלה הזו הוא הרבה יותר חשוב והרבה יותר אסטרטגי מאשר הנושא של תקנות יו"ש", אמר שיקלי.
לגבי המצב הפוליטי המורכב, אמר: "יש שני תרחישים אפשריים כרגע. תרחיש אחד הוא של ממשלה חליפית. בתרחיש כזה, הקמה של מסגרת פוליטית חדשה הוא לא הכרחי. אם הולכים לבחירות, אז הקמת מפלגה זו אפשרות מאוד מעשית שאני בהחלט נערך לקראתה".
האם האופציה שאתה תמונה למשל לשר בממשלת נתניהו הבאה, נידונה בינך לבין גורמים בליכוד?
"היא לא נידונה ואני חושב שזה עוד מוקדם".
בהמשך החמיא לחברת הכנסת הפורשת מהקואליציה עידית סילמן, לאחר שנעדרה מההצבעה על חוק יו"ש, והצביע נגד מינויו של מתן כהנא לשר. "אני חושב שמה שהיא עשתה אתמול זה צעד שמציב אותה במקום אחר, מבחינה מנהיגותית, מבחינה ערכית", טען שיקלי.
"לעזוב את התפקיד ולוותר על יו"ר קואליציה, אני חושב שזה דבר משמעותי, אבל להיות מוכנה ללכת עד הסוף ולהסתכן גם בסנקציות כמו ח"כ פורש בשם ה'אני מאמין' שלה, אני חושב שזה דבר מאוד יפה. אני מאוד מעריך את הצעד הזה ואני חושב שגם אתה היית מצפה מאידאולוג פוסט ציוני שיפעל בצורה דומה", אמר.
אתה רואה אותה כשותפה פוטנציאלית?
"אני חושב שהצעד שלה אתמול בערב מעלה את המניות שלה גם בעיני הציבור וגם בעיניי".
ואתה לא פוסל אפשרות שתרוצו ביחד?
"בוודאי שלא פוסל".
האם אתה קורא לבנט להפריש אותה?
"אני קורא לנפתלי בנט להפריש את עצמו. אני חושב שראש ממשלה שמצליח לאבד את כל הלשכה שלו בתוך חודש וחצי, מהיועצת המדינית ליועץ הפוליטי, לדובר, למנהלת הלשכה, זה אומר וואחד דרשני. וכשראש ממשלה מאבד חצי סיעה שלו, משי מימון לרוני ססובר, לאשר כהן, לאלון דוידי, לעמיחי שיקלי, אתה יודע מה, אולי יש בעיה אצל בנט? חשבת על זה רגע?"
במהלך השיחה, פירט שיקלי יותר על מהות המפלגה שאולי הוא יקים. "מראשית הדרך האמנתי ברעיון של הימין החדש ולאחר מכן ברעיון של ימינה. מסגרת שבעצם מאגפת את הליכוד בנושאים מסוימים מימין, אם זה בנושא המשפטי שהליכוד במהלך השנים לא חתר למגע ולא הביא לשינויים הנדרשים ביחסים בין הרשויות, אם זה בנושא של ההתיישבות, לא רק ביהודה ושומרון, אלה נושאים שאני רוצה לשים אותם במוקד".
לדבריו, "גם בימין החדש וגם בימינה, וגם במקרה שלי, זו לא מסגרת שבאה ואומרת 'אנחנו מפלגת שלטון'. זו מפלגה שתבוא ותאמר, 'אנחנו מכוונים למשימות שאנחנו רואים אותן כאסטרטגיות ראשונות במעלה. מערכת המשפט, התיישבות. אנחנו עושים כל מה שצריך כדי לבוא ולהיערך ליום פקודה'".
איך הסקרים שלך?
"אני עוד לא ראיתי את התוצאות של הראשון, השבוע אני אראה".
אתה בודק גם שמות?
"בוודאי".
בסוף אתה בכנסת בזכות בנט. אתה לא מרגיש קצת כפיות טובה?
"לומר לך שזה לא כואב, כואב לי על מה שהוא עשה ואני עבדתי מאוד קשה כדי שהאיש הזה יצליח, כדי שימינה תצליח, אבל זה נעשה רק למטרה אחת - מתוך אמונה גדולה בעם ישראל, מתוך אמונה גדולה במחנה הלאומי. האמונה במחנה הלאומי ובערכים של הימין הם גוברים בעיניי לאין שיעור על מוטיבציה אישית של נפתלי בנט להיות ראש ממשלה שהובילה אותו לברבור רבתי, מה שנקרא, נותק הקשר עם החייל".
עריכה: אמיתי דואק