מה הקשר בין רגשות לגנטיקה? בין אהבה לביולוגיה? בין זוגיות להורמונים? ורדה רזיאל ז'קונט שוחחה על כך עם ד"ר ליאת יקיר - ביולוגית, מרצה וחוקרת את הביולוגיה של הרגשות והשורשים האבולוציוניים של ההתנהגות האנושית. כלומר, הנוירונים והגנים שמעצבים את הרגשות ואת ההתנהגות שלנו.
המומחית סיפרה למגישת התוכנית ב־103fm כי יצאה לאחרונה למסע מרתק בעקבות האהבה הרומנטית הזוגית - אותו רגש אנושי חמקמק ורב־עוצמה שמיליונים כבר חקרו כתבו עליו, אך טרם הצליחו לפענח באמת. ובכן, למה אנחנו לא מצליחים לצאת מהטינדר? איך זה קשור לאחד מהניסויים הפסיכולוגיים המפורסמים בעולם? כמה בני זוג עלינו לפגוש עד שנמצא את האחד? האם נועדנו להיות מונוגמיים? ובעיקר - מהו המרשם המדעי לתחזוק זוגיות יציבה וטובה? את כל התשובות לשאלות אלו, הביאה ד"ר יקיר בספרה 'קיצור תולדות האהבה' - יצירה ספרותית מרתקת שמסכמת את המסע של החוקרת בעקבות הרגש שכולנו מייחלים לו.
"הרבה פעמים אנו לא מבינים בזמן אמת את הבחירות שלנו במהלך החיים, הרי המוח שלנו משתנה כל הזמן. לכן, עלו בי הרבה מאוד שאלות לגבי הדרך שבה אנו בוחרים בני זוג ולגבי המשיכה המינית שלנו", הסבירה ד"ר יקיר לורדה והוסיפה: "לוקח הרבה מאוד זמן להבין מה מניע אותנו, מה ההבדל בין אהבה למשיכה חייתית. לכן, הייתי רוצה שכמה שיותר נערות ונערים צעירים יקראו את הספר שלי - כדי שיצרו חיי האהבה אמיתיים".
האזינו להמשך השיחה המרתקת בין המראיינת לחוקרת.