מי מאיתנו לא נתקל בעובדה כזו או אחרת ברחבי האינטרנט שלאחר מכן התגלתה כמיתוס? המאזינה שנתקלה גם היא בעובדה לא ברורה על האגוז שהיא אוהבת, ביקשה את הסברה של ד"ר מאיה רוזמן לטענה.
"כל הזמן מדברים שקשיו זה רעיל. זה מופיע באינטרנט כל הזמן. הם אומרים שאפשר לאכול אבל לחמם אותם", אמרה המאזינה בדאגה רבה. ד"ר רוזמן הופתעה מאמירתה, והודתה כי "יש חידושים בתוכנית הזאת, כל פעם אומרים לי על משהו אחר רעיל. למה שקשיו יהיה רעיל? זה נורא קל להשמיץ דברים, אנשים גם אוהבים לכתוב נגד כל מיני דברים. אני לא חושבת שיש בקשיו משהו רגיל, הרבה פעמים זה כל מיני מיתוסים. זה הזוי לגמרי".
עוד הסבירה ד"ר רוזמן על ערכו התזונתי של האגוז: "כל קשיו יחיד יש לו בערך 8 קלוריות, את יכולה לשקול. מנה של נשנוש ביניים בזמן דיאטה היא 20 גרם. כי רוב האגוזים והשקדים זה 600 קלוריות ב־100 גרם. אם אין לך משקל ביתי על השיש זו השקעה כדאית. כדאי לשלב בתפריט. נתקלתי בשני מחקרים שאחד היה על שקדים ואחר על בוטנים, והראו שהשילוב של האגוזים כנשנוש ביניים תורם לירידה במשקל יותר מנשנושים אחרים. הם מבוססים בעיקר על שומנים איכותיים וחלבונים, עושה שובע ומפחית את החשק לנשנש לאורך היום".
עריכה: שני רומנו