הערב (ד'), שרת הפנים איילת שקד צפויה להכריז על האיחוד הצפוי בין מפלגת ימינה בראשותה, ובין מפלגת ארץ חדשה בראשותם של יועז הנדל וצבי האוזר. האם קיים הסיכוי שישבו עם בנימין נתניהו ואף יספקו לו 61 מנדטים להקמת הממשלה? בשיחה עם אריה מליניאק וליאת רון ב־103fm, חבר הכנסת מיכאל ביטון (כחול לבן) הביע את דעתו בנושא.
"אני מאמין ששקד בסופו של דבר תהיה מאלה שיביאו לנתניהו 61", טען ח"כ ביטון." לכן, כל מי שרוצה אלטרנטיבה בדמות בני גנץ כראש ממשלה, שיודע לחבר את החרדים ולבנות גוש אחר, יבחר בנו. מי שרוצה לבחור בשקד כזו שתשלים את הגוש של נתניהו הוא יבחר בה. גנץ לא יישב עם ביבי בשום תסריט. הוא היחיד שידע להביא את החרדים, הגושים של פעם לא יעזרו לנו. הבלוק של ביבי והחרדים מתחיל להתפרק והיחידים שהחרדים רואים בו ראש ממשלה אפשרי חוץ מנתניהו זה גנץ. אנחנו בחיבור שלנו עם סער יש ימים רך ושמאל מתון, ומרכז גדול. אנחנו יודעים להביא גם קולות ימין מתון ואלטרנטיבה שלטונית".
עוד ביקש חבר הכנסת להביע את דעתו בנוגע ליוקר המחייה בארץ וגל עליית המחירים שלא נבלם: "השנה הזו אני כל כולי עוסק ביוקר המחיה, כולל מאבק בדיפלומט וקימברלי, קריאה לחרם צרכנים וגם חקיקה והצעה של הרגולטורים להתחיל להעניש את הקרטלים שפוגעים בכיס האזרח. ליוקר המחיה שני מרכיבים - יש לו חובת מדינה להוזיל את הבתים על אדמות מדינה ואת המס על הבלו כמו שדרשתי והתוכנית שהבאתי 4 מיליארד ש"ח ליוקר המחיה, אלו חובות המדינה. לצד זה, המדינה צריכה לתפוס קצר את המונופולים שמתעשרים מכיס האזרח ללא תחרות. עשינו פעולות השנה, האם סיימנו את העבודה? וודאי שלא. לצערי הפגרה הו מונעת ממני לכנס את ועדת הכנסת. הגשתי בקשות לוועדות ההסכמה לדון גם בסוגיות של המעונות, דיפלומט ואני מקווה שיאושרו דיונים גם בפגרה".
בתגובה לאמירותיו, תהו צמד המגישים מהי עמדתו של יו"ר ועדת הכלכלה בכנסת בנוגע לדבריו של יו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד שקרא לחרם צרכנים. חבר הכנסת הבהיר כי "זה צעד קיצוני אבל אין ברירה. אם תיקח הקלטות שלי מלפני חצי שנה בוועדת תכלכלה זה דברים מאוד דומים. ארנון זה כוח אדיר כי זה כוח קנייה וציבורי אדיר. זה צעד קיצוני, אתה עושה צעד קיצוני כשלא סופרים אותם. דיפלומט זומנו לוועדה והם לא באים, הם חושבים שכולם מטומטמים ושהעסק יכול להתקדם. אז הצעד הקיצוני שפוגע להם במניה הוא ראשוני. אני הצעתי הצעת חוק שחברות כאלה יוגבל שכר הבכירים, ואולי אפילו יוכרזו כמונופול בנתח שוק על מוצר מסוים כולל פיקוח על המחירים שלו. אני קראתי לחרם על אסם וזה עבד, גיא לרר הלך אחרי".
"כל המונופולים בייצור מזון וייבוא מזון, מונופול סמוי או גלוי שמנצל את כוחו ואת תמימות האזרח להחרים את המוצרים שלו. רק אם נפגע להם בכיס, במניה, בשמם הטוב. החברות הן רבות, הרשימה גדולה", הדגיש, והוסיף: "צריך לבחון כל מוצר, האם זה סביר והאם יש לו מתחרה, אם יש תחרות אמיתית או ניצול בלעדיות. בקולגייט זה מובהק, במוצרים מסוימים אתה רואה שאתה הולך באירופה וקונה את זה בחמישים אחוזים פחות".
בהמשך, התייחס ח"כ ביטון למצוקת התחבורה הציבורית וזעקת האזרחים שנובעת בעקבות המצב: "כל האזרחים בישראל יכולים היו לקבל 20 אחוזים הנחה על טעינת הרב קו, ההנחה בוטלה, כולם הפסידו. בנוסף, לכולם התייקרו הנסיעות כולל נסיעה מקומית, אבל היא הייתה יכולה להתייקר בחצי שקל לא בשקל. רוב האזרחים ישלמו יותר. יש לי מסמך כתוב של הודעה של האוצר וראש הממשלה שלקחו 250 מיליון ש"ח לאזרחים ברפורמה הזו, שחור על גבי לבן. באו לשרה ואמרו לה 'את צריכה לייצר ב־9 אחוזים את התחבורה, אבל יש עוד אופציה, בואי נעשה כאילו רפורמה, אנחנו נרוויח כסף ואת לא הכרת את המחירים'. הודו בפניי הגופים שכך היה התהליך, הרפורמה הזו נולדה בחטא. כולם מבינים שזו הייתה טעות, ביקשתי שיבלמו אותה, היא פוגעת בכיס של האזרחים".
עריכה: שני רומנו