ביום ראשון האחרון בשעה 23:30 בדיוק, נכנסה באופן סופי הפסקת האש בין ישראל לג'יהאד האסלאמי לתוקפה. שמעון אלחרט, הבעלים של 'קפה גרג' בשדרות, שוחח עם ענת דוידוב ב־103fm על החזרה לשגרה של תושבי הדרום ועל הפגישה שהתקיימה בין שר האוצר אביגדור ליברמן לראשי היישובים בעוטף עזה בנושא פיצוי בעלי העסקים.
בפתח השיחה, ביקש אלחרט להבהיר כי "גם הימים האלו הם ימי המתנה, אני עדיין נמנע מלהגיש את תביעה לרשותה מיסים כי אנחנו עדיין ממתינים. אני עדיין חווה את הריקושטים של אותו מבצע קטן, אני את המסעדה שלי יודע להניע מאפס למאה בשעתיים ואנחנו פתוחים אחרי שלא עבדנו כמה שנים. 7 שנים, ספוג מבצעים, טפטפים וסגירות המסעדה, אנחנו דיי מיומנים בזה".
"עד 2018 לא קיבלנו שקל פיצוי", טען, והסביר: "כל מה שספגנו עד 2018 לא פוצנו. אחרי זה, כשהתחילו צעדות השבעה זה השפיע עלינו יותר כי גם את בלוני התבערה והטפטופים שאשקלון צפונה לא מכירים פה חוו את זה. היו ימים שנאלצתי לסגור בלי שאף אחד אמר לי כי אני לא אקח אחריות על העובדים שיש לי פה ועל הלקוחות. פיקוד העורף לרוב אם המבצע לא נמשך שלושה חמישה ימים ומעלה הוא לא מנחה את העסקים לסגור".
עוד תקף אלחרט: "אני לא צריך לחכות לשר האוצר שיגיד שהוא נותן הנחיה, אננו המסעדנים אז יחד עם עזרה נורא גדולה של ח"כ גפני עזר לנו להעביר תקנות בוועדות הכספים שמאפשרת לי כבעל מסעדה בגלל הנזקים הישירים והעקיפים לתבוע את המדינה. יש לי מסלול שאני ניגש לרשות המיסים ופשוט תובע, אממה, באמירה של שר האוצר ושאר הפוליטיקאים אין לזה שום בסיס. הם יכולים לקבל את ההחלטות ובסוף העימות שלנו כבעלי עסקים אנחנו מול רשות המיסים, לא מול הפוליטיקאים. אני צריך להתמודד מול אותם פקידים ברשות המיסים".
בסיום השיחה, הדגיש הבעלים של קפה גרג בשדרות כי "יש לי ואני אגיש, אבל הימים האלה אנחנו עדיין חווים את אותה ירידה. אתמול בקופה שלי הייתה ירידה של 60 אחוזים מהימים המקבילים באותו החודש. הלקוחות לא חוזרים כל כך מהר, גם תושבי העוטף עוד מחוץ לעוטף".
עריכה: שני רומנו