האיום על פתיחת שנת הלימודים הקרובה עדיין מרחף, והמשבר המתמשך בקרב המורים הולך ומסתבך. בצל המצב הסבוך בין ארגוני המורים למשרד האוצר ליאת רון ואריה מליניאק שוחחו ב־103fm עם שרת החינוך לשעבר מטעם הליכוד, לימור לבנת, אשר הביעה את דעתה בנושא.
בפתח הריאיון ביקשה שרת החינוך לשעבר להביע את דעתה על התנהלות שרת החינוך, ואמרה: "היא מתנהגת כמו יו"ר האיגוד המקצועי של הסתדרות המורים. אני חושבת שתפקידה של שרת החינוך הוא לא לעמוד בראש הארגון המקצועי של המורים, אלא לראות את התמונה הכוללת".
לדבריה, "הראייה של האוצר נכונה, כי הצורך הדחוף ביותר הוא תוספת שכר למורים החדשים, הם נמלטים משום שהשכר שלהם כל כך נמוך ומעליב. לכן, מציע האוצר בונוס של 24 אלף ש"ח למי שנשאר 3 שנים במערכת וזו הצעה נכונה וטובה".
"האוצר יודע כמה הוא מוכן לתת, אבל עומד על הרגליים האחוריות על ימי החופשה כי זה משהו שמקומם את האזרחים במדינה. איך אנחנו יוצאים מזה?", ביקש מליניאק לשאול את לבנת. היא האזינה לו ברוב קשב, והסבירה: "להבנתי, מה שהאוצר הציע הוא להחליף שלושה ימי איסור חג, והמורים יתנו את הימים האלה בימים אחרים. זו עוד איזושהי החלפה כזו של ימים. זאת בכדי להתאים חלק קטן מימי החופשה של המורים לימי העבודה של ההורים. זו דרישה שהיא לא בלתי הגיונית, ופסילה שלה על הסף היא לחלוטין לא הגיונית. זו דרישה שמתקבלת על הדעת, האיומים והדחייה של ארגוני המורים לא מתאימה".
בהמשך, נשאלה מדוע לא מנהלים את תקציב החינוך בישראל, ואילו לבנת ענתה בגילוי לב שהלוואי והיה לה קצת מהתקציב המדובר כשכיהנה בתור שרת חינוך. "זה התקציב הגדול ביותר במדינת ישראל, וטוב שכך.השאלה היא איך מחלקים אותו ואיך מקצים אותו. הקצאת המשאבים היא הדבר החשוב ביותר".
לסיום, העבירה ביקורת על התנהלות שרת החינוך הנוכחית, ופרשה משנתה בנושא: "לא שמעתי אותה מדברת על המחסור במורים, על זה שמכניסים למערכת מורים שאין להם הכשרה. האוצר בא ואומר אני רוצה לתת בונוסים על הצטיינות, ואומרת יפה בן דוד לא - רק על פי ותק יהיה קידום. רק על פי ותק? ללא שום התייחסות למצוינות או לפרמטרים אחרים? שרת החינוך הייתה צריכה לקום ולהגיד 'כן אנחנו רוצים לקדם הצטיינות', אבל זה לא קורה", סיכמה.
עריכה: עדן בן ארי