תקופה לא פשוטה עוברת על חברת סנפרוסט, זאת לאחר שבחודשים האחרונים נמצאו חלקי נחש, עכבר ושבלול בשקיות שעועית ואפונה שלה. ארתורו גייפמן, מנכ"ל Pro Solv, טכנולוג מזון כבר 35 שנה, שוחח על כך עם גולן יוכפז וענת דוידוב ב־103fm
תחילה, הסביר גייפמן על הסיבות להימצאות הדברים המטרידים במוצרי החברה ועל התהליך שמבצעים מפעלי המזון. "בשדה יש הכול, אבנים, בעלי חיים, עשבים, משם זה מגיע למפעל, ועובר מיונים ראשונים. אני יכול להגיד לכם מתוך ידיעה שתנובה השקיעו מיליונים, כלומר לסנפרוסט (שתנובה היא בעליה) יש את אחד המפעלים הכי מתקדמים בעולם מבחינת מערך, ויש להם ממיינות אופטיות, והם עושים חיתוכים. אחרי זה, זה עובר שטיפה וחיטוי ועוד פעם מיונים, ולפני שזה עובר אריזה יש גלאי מתכות".
בהמשך אמר לגבי הימצאות הדברים המטרידים במוצרי סנפרוסט, "בואו ניכנס לפרופורציה, דיברנו על מאות אלפי טונות, כמה מקרים כאלה קורים בשנה? אלה מקרים בודדים. בחברה מתוקנת, ותנובה היא חברה ענקית, אחרי שקורה דבר כזה, עושים תחקיר, ואחרי שעושים תחקיר ומוצאים איפה הייתה התקלה, אמורים לעשות פעולה מתקנת כדי שזה לא יקרה עוד פעם, ואני מאוד מקווה שהם יפרסמו בציבור מה מצאו".
לדבריו, נציגי החברה חייבים לעמוד מול הציבור ולענות על ההתפתחויות האחרונות. "אני חושב שיועצי התקשורת של החברות הגדולות לא נותנים עצות נכונות, אני חושב שאנחנו היום בעידן של שקיפות ואנשים רוצים לדעת. זה שאנשים אומרים, 'אני יותר לא קונה מזה', הרי עוד שבוע, אנשים ישכחו וימשיכו לקנות", אמר.
לקראת סיום השיחה, הסביר: "אני חושב שגם אנחנו כציבור, כצרכנים, צריכים לקחת אחריות על כל מה שאנחנו מכניסים אלינו הביתה. כשאנחנו הולכים לסופר לקנות ירקות, אז אנחנו לא ישר מהמדף שמים את זה על הצלחת, אנחנו שוטפים את זה, בודקים שאין שם כל מיני דברים שאנחנו לא רוצים שהמשפחה שלנו תאכל".
עריכה: אמיתי דואק