משרד הבריאות קיים ביקורת פתע במפעל חברת סנפרוסט ופרסם את ממצאיו, על פי תוכנו - תוכנית בטיחות המזון טעונת שיפור. פרופ' חגי לוין, יו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור שוחח עם ענת וטל על הנושא, וביקר את התנהלות משרד הבריאות, "הוא חלש, אין לו מספיק כלים לעשות את העבודה שלו".
המשיך ואמר, "ברור לכולנו שהיא אכן טעונת שיפור, מה שבולט זה העדר ראש גדול בתוכנית בקרת האיכות של המפעל נראה שהוא לא העניין בתלונות שהגיעו מהציבור, כשיש כזו תלונה זה קצה הקרחון של תקלות, כל תלונה כזו היא הזדמנות פז ליצרן ללמוד לשפר את תהליכי היצור שלו, ולכן צריך להסתכל על כך בכבוד ראש".
לדבריו, "האישה שמצאה ראש של עכבר בשקית ירקות שרכשה, ניסתה לדווח למשרד הבריאות והיא לא מצאה דרך שהיא יכולה לדווח למשרד הבריאות, אז אני חושב שהלקחים צריכים להיות יותר רוחביים, מנגנון יותר נוח לציבור לדווח על אירועים כאלה, גם ישירות למשרד הבריאות שלא יהיה מצב של טיוח אירועים כאלה. הפיקוח על המזון בישראל לוקה בחסר, אנחנו לא משקיעים בו מספק. צריך בו מקצועיות".