לאחר ש־45 אזרחים קיפחו את חייהם במסגרת חגיגות ל"ג בעומר בהרמירון, ועדת החקירה הממלכתית לחקר האסון שלחה הבוקר (ג') מכתבי אזהרה לבכירים רבים שהעידו בפניה - בין היתר לראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו למפכ"ל המשטרה יעקב שבתאי. במכתבים צוין כי הוועדה עלולה לקבוע שנתניהו "לא פעל כמצופה מראש ממשלה לתיקון, אף שהנושא עמד במוקד דוחות חמורים". בשיחה עם אריה אלדד וניסים משעל ב־103fm, השופט בדימוס הרן פיינשטיין הסביר מהי המשמעות המשפטית של האירוע המדובר.
בפתח השיחה, ביקש פיינשטיין להבהיר כי מסקנות וועדת חקירה ממלכתית אינן מחייבות: "יש גם בג"ץ שאומר הממשלה חייבת לדון אבל לא לקבל. יש חוק וועדת חקירה שמאפשר לראש הוועדה לאחר התייעצות עם חברי הוועדה לשלוח מכתבי אזהרה לאנשים שעלולים להיפגע. הוועדה יכולה לקבוע ממצאים כנגדם, לכן הם שולחים מכתבי אזהרה. אני יודע במפורש שהוועדה יכולה לשלוח מכתבי אזהרה ואחר כך לא לפרסם שום דבר. אותו אדם יכול לדרוש שיפרסמו בפומבי את ההחלטה לא לפעול נגדו".
"נקודה אחת שאתם מתעלמים ממנה, היא השאלה מתי שולחים את מכתבי האזהרה", טען, והוסיף: "פה יש בעיה, מפני שהחוק קובע שיו"ר הוועדה יכול לזמן אבל לא כתוב מתי. ככל שאני יודע מעולם לא שלחו מכתבי אזהרה בתקופת בחירות, ופה יש בעיה. כשאתה שולח בתקופת בחירות לאנשים פוליטיים מכתבי אזהרה, אתה רומז 'יש לך אחריות בעניין, הולכים לחקור נגדך'".
בהמשך, תהה פרופ' אריה אלדד האם הציבור זקוק למכתב על מנת לדעת שמקבלי ההחלטות גם אחראים לאירוע, ואילו פיינשטיין הסביר: "אתה צודק מבחינה ציבורית, אבל לא עובדתית. יש שני סוגי וועדות, וועדת חקירה ממלכתית וועדת בדיקה ממשלתית. ההבדל אחת חוקרת אמת היסטורית ואחר אמת ארכיאולוגית. מה שעושה וועדת חקירה ממלכתית היא עניין היסטורי, הם לא בודקים עובדות כגופו של עניין אלא בודקים כדי למנוע לעתיד לבוא שיקרה דבר דומה".
עוד הכריז כי "השאלה האם בתקופת בחירות ראוי לשלוח לשני אנשים פוליטיים אזהרה או לחכות לעד אחרי הבחירות. זה הכול. אני לא נגד המכתבים. אגב גם החוק לא מחייב את זה. אני לא יודע אם נעשה שיקול פוליטי, אני חושב שנעשה פגם בהליך".
עריכה: שני רומנו