הבוקר (ה') נפתחה שנת הלימודים כסדרה, למרות החששות הרבים שליוו את החודשים האחרונים. יחד עם זאת, המחסור בכוח אדם במערכת עדיין קשה מנשוא, ובעקבות כך כ־60 מעונות יום נסגרו. ליאת רון ואריה מליניאק דנו על כך ב־103fm עם יו"ר נעמת חגית פאר, אשר התייחסה לדברים.
"פתחנו היום בהתרגשות כמו תמיד, אנחנו עושות את זה מהלב, מהנשמה, זה חלק מהשליחות שלנו והאחריות שלנו להורים ולילדים במדינת ישראל, אבל התחושות קשות", טענה פאר בפתח השיחה. "המנהלות עבדו כל החופשה כדי לסגור פערים שנוצרו עקב טיפול לקוי של משרד הכלכלה בדרגות של ההורים, החובות, הרישום של ההורים, וועדות הקבלה, עד הרגע האחרון ההורים לא קיבלו תשובות. בלאגן שלם, באמת תוהו ובוהו, ואת מי ההורים מכירים? רק אותנו. אנחנו עושים כמיטב יכולתנו".
לדבריה, לא מדובר באינטרס כספי שעיקב את הדברים. "אתמול וועדת המחירים סוף סוף שיחררה אחרי חצי שנה של עבודה, את הדו"ח המיוחל שאנחנו מחכים לו עשר שנים. הנה הוא הגיע ומדובר על תוספת, עשינו צעד אחד חיובי. מה נשאר? לאשר את המלצות ועדת המחירים, אחרת כל הורה יצטרך לשלם הרבה יותר. אחד מהפתרונות זה לקצר את שבוע העבודה לחמישה ימים, זה גם מה שיעזור לנו להתגבר על המחסור האדיר בכוח האדם וקצת יאפשר להוריד את העלאה הזו ולצמצם אותה עם שעות העבודה שלנו. יש הרבה דרכים יצירתיות לפתור את זה, רק צריך לרצות ולא לחפש עוד תירוצים", אמרה.
בהמשך, שיתפה פאר כי "חסרות כאלף מטפלות מחנכות בגיל הרך, והצוותים הקיימים פשוט קורסים כי אין להם יום חופש, הן צריכות לעבוד את כל השעות, להחליף את מי שלא נמצאת כדי לאפשר למעונות היום באמת לעבוד. כבר היום בעצם 10 אלף ילדים לא קיבלו מענה כי כל הארגונים סגרו 60 מעונות יום עקב מחסור בכוח אדם. זה מקום עבודה מאוד מכבד, אנחנו מוערכות, עוסקות בחינוך, הן גם רוצות להתפרנס בכבוד".
לאור אמירותיה, תהו צמד המגישים מתי יחליטו הגננות לשבות, ואילו פאר השיבה כי "אנחנו שומרים לעצמנו את כל האמצעים לחזור למאבק במלוא עוצמתו. זה אומר שאנחנו נבחן, כרגע אנחנו לוחצים על משרד האוצר, אנחנו רוצים לתת את השירות. כל האמצעים עומדים לרשותנו ואם נצטרך זה מה שנעשה במלוא העוצמה".
עריכה: שני רומנו