על רקע עליית מחירי האנרגיה באירופה, מחאות רבות נרשמו בסוף השבוע האחרון, כאשר תושבי הערים הגדולות יצאו לרחובות והשמיעו את קולם. בבריטניה המשבר אף הוביל לחרם צרכנים. ענת דוידוב שוחחה על כך ב־103fm עם מייקל אלפרן, המתגורר בלונדון, אשר סיפר על האווירה ברחובות.
"היום לא קר, אז אנחנו לא מדליקים חימום. עדיין מאוד חם", שיתף אלפרן בפתח השיחה, והכריז: "כל מה שבחדשות כרגע זה איך אנחנו פה יכולים להתמודד עם חודש אוקטובר שעלויות האנרגיה הביתית הולכים להיות מוכפלים, זה מפחיד את כולם. אני חושב שהבעיה המרכזית זה גם שהתקשורת עוד יותר מעלה את רמת ההיסטריה כאן".
לדבריו, "התקשורת מכניסה את אפקט הפחד. מה שקורה, הממשלה תעביר לאזרחים את העלויות הנוספות בגלל הגז מרוסיה, אוקראינה, מזרח אירופה. מספיקים להזרים גז, כל המאגרים לקראת הסוף, ואנחנו עכשיו כאזרחים נתחיל לשלם עלויות מטורפות".
לאור אמירותיו, תהתה דוידוב בכמה המחירים צפויים להעלות, ואילו אלפרן השיב: "200 אחוזים מאוקטובר. אנחנו פה בבית קטן, אבל ההוצאות שלנו על האנרגיה הביתית זה פי 2 אפילו פי 3. הבעיה היא הזקנים, הם מתחילים לקנות פחות, לקנות יותר שמיכות. ראינו אנשים מוכרים פה מזגנים ומעין תנורי חימום שעובדים על אנרגיית שמש, שמים את זה בחוץ למשך היום. האוכלוסייה המבוגרת הכי פוחדת, ומראיינים אותם בטלוויזיה, וזה עוד יותר מקרין על כולם. ברור גם שזה הולך להשליך בענק על כל השירותים הנוספים. מסעדה לא תוכל להתקיים אם היא לא מעלה את המחירים שלה".
"הרבה מאוד משרדים בלונדון רוצים לאמץ את המודל היפני, אחרי הצונאמי, שהחימום יהיה רק עד 19־18 מעלות במשרדים והקירור עד 28 מעלות, למשך שנתיים, לחסוך באנרגיה. זה סיוט להיות שם, אבל זה עובד וחוסך. כל אחד נותן את חלקו בשביל לחסוך באנרגיה", אמר לסיום.
עריכה: שני רומנו