אזרחי בריטניה עדיין המומים ממותה של המלכה אליזבת, שהלכה לעולמה אתמול בגיל 96 לאחר לא פחות משבעים שנים של מלוכה בארמון הכי מסוקר במדינה. כיצד תמשיך בריטניה לפעול תחת כהונתו של בנה צ'ארלס, שיתפוס את המושכות? מארק רגב, לשעבר שגריר ישראל בבריטניה וראש מכון אבא אבן לדיפלומטיה (אוניברסיטת רייכמן), סיפר על היכרותו עמה ועל יורש העצר - צ'ארלס.
"אכן סוף עידן, סוף תקופה, אבל צריכים לזכור מדובר במלכה ייצוגית, לא היה לה כוח פוליטי אמיתי", אמר רגב בפתח השיחה. "נפגשתי איתה מספר פעמים, היא הייתה אישה רצינית, עבדה בשירות המדינה. היא הייתה מאוד דבקה במימוש תפקידה אבל היא לא נכנסה לפוליטיקה וזו הסיבה שאהבו אותה, מפני שהיא הייתה מעל. אני לא יודע אם היא הייתה נגדנו אבל העובדה הפשוטה היא שהיא ביקרה אצל השכנים שלנו ביקורים רבים ואף פעם לא הגיעה אלינו, בכל שנות כהונתה לא באה לבקר בישראל. היא דמות ייצוגית, היא לא קובעת מדיניות, ואצלם בבריטניה אף נציג בכיר של משפחת המלוכה לא מבקר בשום מקום ללא אישור של משרד החוץ הבריטי. היא כמו שגרירה, היא נציגת הממשלה הנבחרת, היא לא קובעת בעצמה".
באשר ליורש העצר, בנה של המלכה הנסיך צ'ארלס, הדגיש: "צ'ארלס ימשיך בדרכה, אם הוא לא ימשיך בדרכה הוא יעשה טעות חמורה. הסגנון שלה מאוד התאים לעם הבריטי. הייתי עם צ'ארלס לא מעט, באנו יחד לישראל ללוויית שמעון פרס, אחרי זה הוא היה פה שוב באירוע של 75 שנה לשחרור מחנה ההשמדה אושוויץ. היו לי שיחות איתו יותר מהמלכה, ייתכן שהוא באמת ידיד הקהילה היהודית. הוא לא קובע, הוא גם מלך ייצוגי".
עריכה: שני רומנו