חבר הכנסת אביר קארה ('חופש כלכלי') בחר לצאת בציוץ חריף נגד חברת הכנסת מירי רגב, והאשים אותה בשחיתות ציבורית. בשיחה עם בן כספית ואריה אלדד הסביר באריכות מה עומד מאחורי מעשיו, ואיך לדעתו הכול קשור לועדי העובדים ולהסתדרות.
בראש ובראשונה נשאל קארה מדוע בחר לתקוף את מירי רגב בטוויטר. הוא אמר שהיה יכול להמשיך במילותיו, אבל לא היו לו מספיק תווים. לדבריו, דנים בנושא יוקר המחיה בתקשורות, אבל לא שואלים למה התחיל להתייקר פה, ומי עומד מאחורי הדברים. "זה לא נראה לי הגיוני שלאף כלי תקשורת לא אכפת למה הכול פה מתייקר", תהה קארה.
לדבריו, מי שעומד מאחורי עליית המחירים האיומה שפוגעת באיכות חייהם של תושבי מדינת ישראל הם הפוליטיקאים. "הסיבה העיקרית היא חגיגות של פוליטיקאים, ועדים, קבוצות לחץ ואינטרס, ששולטות בהכל. המבנה פה הוא מראש מאוד גרוע - אתה מוריד קיר אחד, ומאחוריו יש עוד קיר גדול יותר שאתה צריך לטפס מעליו. לכן, אני חושב שהציבור חייב לדעת על מה הוא מצביע כשאנחנו הולכים לקלפי", הבהיר.
בהמשך ביקש להדגיש: "מפלגת הליכוד כבר מזמן הפכה להיות הבית של מפא"י, הבית של קבוצות הלחץ והאינטרס. הצבעה למירי רגב זו הצבעה להסתדרות ולהמשך הסחיטה של כספי הציבור על ידי אותם הברנשים וזכות הציבור לדעת. לכן, הייתי חייב להביא את זה שוב לתודעה".
עוד הוסיף: "מירי רגב היא האישה הראשונה בליכוד. איך היא נעלמה? מישהו העלים אותה מהקמפיין. הצבעה למירי רגב זו הצבעה ישירה לראש ההסתדרות ולהמשך סחיטה של כספי ציבור. יש יותר גרועים ממנה בליכוד. צריך להביא שכל מי שמצביע לליכוד מצביע לוועדים ולעוד סחיטה של כסף ציבורי בנמל אשדוד, וברכבת. אם נמשיך ככה נשאר המדינה הכי יקרה בעולם. זאת הסיבה המרכזית שכתבתי את זה".
נושא נוסף שנגע בו קארה הוא תקני המזון. הוא הסביר שהוא עסק בביטול התקנים, וכעת כולם מנסים לקחת על זה קרדיט. "מה קרה שם? יצרו תקן מזון ייחודי לקורנפלקס - מי קבע אותו? עובדי אוסם ונציגי ההסתדרות, וככה התקן עבר. ככה יש עשרות תקני מזון שבגללם אתה לא יכול לקנות קורנפלקס או אפילו שוקולד בשוק. הכול קשור לקשר המטונף הזה בין הוועדים, קבוצות הלחץ, והפוליטיקאים. לצערי, הדבר הזה השתלט על מרכז הליכוד. אגב, זה קורה בכל המפלגות".
לסיום סיכם את הדברים, ואמר: "הכלכלה זה הכול, ואני חושב שזה לא מספיק נגיש לנו. אנשים לא אוהבים פתרונות. משחקים לנו בראש - אין הבדל בין זהבה גלאון לאיתמר בן גביר. שום הבדל ביניהם".
עריכה: עדן בן ארי