במוצאי שבת הקרוב תשודר ב'קשת 12' תוכנית הגמר של מאסטר שף ישראל עונת העשור, כשמאה בוגרי התוכנית בעשר השנים האחרונות יבחרו יחד עם השופטים את המנה האהובה עליהם ואת המאסטר שף הבא של ישראל. רגע לפני האירוע הטלוויזיוני והקולינרי המרגש, הפיינליסט יניב שחר שוחח עם איריס קול ב־103fm ושיתף בהתרגשות הגדולה.
לדבריו, "היה מדהים, היה מטרוף, אבל מה שחושב זה שבאתי לעשות את מה שאני הכי אוהב - לבשל, לכן היה כל כך מדהים, לכן נהנתי מכל רגע. למזלי, הלחץ מחדד אותי ואוסף אותי מאוד, ובזה היה לי ממש יתרון, אבל יש אנשים שלחץ פשוט משתק אותם או מבלבל אותם, ואז הם באמת בבעיה. לשמחתי, אני יודע להתמודד ברגעים האלה נהדר".
בהמשך, התייחס לניגוד בין השורשים התימניים לאהבה הגדולה למטבח האסייתי והאיטלקי: "נכון שגדלתי במטבח התימני והכורדי, אבל במהלך השנים נגעתי בהמון מטבחים אחרים, כשבישלתי בבית למשפחתי. כשמשהו טעים לי אני חוקר ומנסה דברים אחרים, לפעמים גם משנה מתוכנים קיימים. ככה בעצם מגלים עוד סוגים חדשים של מטבחים מלאים בקסם. זה דבר שהוא גדל לאט לאט, שלומדים לפתח עם הרבה תשוקה. גם תקופת הקורונה עשתה טוב מאוד מבחינה קולינרית להרבה מאוד אנשים, כשהיה לנו כל כך הרבה זמן בבית כדי לבשל".
כשנשאל מה יעשה במידה ויזכה בתואר הנחשק, השיב: "לבשל לאחרים זו ההנאה הכי גדולה שלי, כשאני רואה אנשים שנהנים מהאוכל שלי זה עבורי השמיים. יש לי המום רעיונות ליום שאחרי, אבל בינתיים בואו נראה מה יהיה במוצאי שבת, גם יש כבר כמה הצעות מעניינות באוויר". על החשיפה הטלוויזיונית, סיפר: "לקבל כל כך הרבה חום ואהבת חינם, בטח שבתקופה קשה כזאת, זה פשוט מדהים ומחמם את הלב. זה כל כך כיף לקבל רוח גבית מהאנשים, וזה למעשה כוחו של האוכל - להיכנס ללבות של כולם ולחצות גבולות ועולמות".
עריכה: דוד זבולוני