נכון לכרגע, לאחר ספירת 84 אחוזים מההצבעות, מרצ לא עוברת את אחוז החסימה. זאת כיוון שהיא עומדת על 2.8 אחוזים. בן כספית, ינון מגל וטל שלו ('וואלה') שוחחו עם ח"כ מוסי רז שהביע את צערו על המצב אך דאג לשדר אופטימיות לאורך כל הריאיון.
"אני כרגע יושב על הנדנדה ומתנדנד, וכמוני מרצ", הודה ח"כ רז. "אני מקבל את העדכונים. מרצ מתנדנדת, אנחנו כרגע על 3.2 אחוזים, זה לא נראה טוב אבל זה עדיין נראה אפשרי. ראשית עדיין אין לנו תוצאות סופיות, אני מקווה ומאמין שיש לנו סיכוי לעבור. חשבון נפש ברור שחייב לבוא, לא חושב שחייב ברגע זה. זו לא עת להאשים אף אחד, רצינו ללכת יחד עם העבודה, זה לא הסתייע. נצטרך בעתיד להקים מערך שמאל שהוא גדול יותר, חזק יותר וברור יותר".
באשר למעטפות הכפולות שטרם נספרו, וכזכור בבחירות הקודמות הצילו את מרצ, אמר: "אני נבחרתי לכנסת פעם הקודמת בזכות המעטפות הכפולות. נדמה לי שהחישוב שבלעדיהן אני לא נכנס, ואני מקווה שכך גם אבחר ויחד איתי גלאון בבחירות האלה. המעטפות הכפולות מורכבות בעיקר מחיילים. לאורך ההיסטוריה מרצ קיבלה בכפולות יותר מאשר אצל האזרחים. לא חשבתי שכל הצבא מצביע למרצ. 5 פעמים בשלוש השנים האחרונות שהמעטפות הכפולות, הצבא הכניס אותנו".
כאשר נשאל האם במרצ נערכים למבצע כדי לגלות אולי מסתתרים קולות נוספים שיצילו אותם מאחוז החסימה, השיב ח"כ רז כי "כבר שוחחתי עם עורכי דין שעסקו בזה בעבר, אבל אני מקווה שלא אזדקק לזה. אני מקווה שהמעטפות הכפולות יכניסו אותנו בדרך המלך, ואם לא נהיה ערוכים".
בהמשך, הציף בן כספית את נושא האיחוד בין מרצ לעבודה, שלא יצא לפועל בעקבות אי רצונות של מיכאלי. ח"כ רז הסביר: "עובדתית, אין לי מה להתווכח עם זה, זו עובדה שאין להתווכח איתה. באמת רצינו, הסכמנו, הבהרנו שזה לא יהיה על אגו, מקומות ושום דבר אחר, אבל זה לבכות על חלב שנשפך".
"אני לא מעוניין היום, יום לאחר בחירות, להטיל האשמה", הדגיש, "אני מאוד מעוניין לנצל את השעות הקרובות גם קודם כל להודות ליותר ממאה חמישים אלף איש שהצביעו מרצ, אני אלך בעצמי לספירת המעטפות הכפולות על מנת לספור כל קול שיכול לגרום לשינוי. אחרי זה נעשה חשבון נפש, מן הסתם אולי גם אנחנו עשינו טעויות ואולי גם אחרים עשו טעויות".
על חברי הכנסת אורית סטרוק ואיתמר בן גביר, העשויים להיות שרים בממשלה הבאה, הבהיר: "חברון אכן עיר האבות, ארץ ישראל אפילו יותר מאשקלון. אבל, כדי להגיע להסדר, לביטחון, אין מנוס מפשרות, אין אג'נדה של פינוי אף יישוב, זו לא האג'נדה שלי, זה אולי מחיר שאני מוכן לשלם. וודאי לא לגבי חברון. אם יהיו שם שני שרים, הייתי מעדיף שיהיו אחרים, יותר טובים ומקבלים גם את הדמוקרטיה. נתניהו הולך לעשות הכול על מנת שהקליינטים האלו לא יהיו שרים, אני לא חושב שהוא רוצה אותם בממשלתו".
"חושש לאופייה הדמוקרטי של ישראל?", תהה כספית, ואילו ח"כ רז טען מנגד: "אני לא על המזוודות ואני לא רואה מצב שאני עוזב את הארץ, אני מקווה ומאמין שגם ילדיי לא יעזבו. אנחנו בכלל לא שם. אני מכיר אנשים שעוזבים את הארץ, אבל אני לא נואש כל כך מהר, אני מאמין בערכים שלי ומאמין שגם אם 97 אחוזים מהציבור לא הצביע בעדם היום לא אומר שלא יצביע בעדם מחר. ראיתי כאלה שלא עוברים את אחוז החסימה ואחרי זה מקבלים פתאום 14 מנדטים. אני לא נואש כל כך מהר. אני מאמין בערכים שלי".
"נניח שהפלסטינים לא פרטנר, נניח שזה המצב, אני חושב שתפקידה של הנהגה הוא גם לסייע ביצירת הפרטנר", הכריז, והוסיף: "מה אתה אומר לי? אתה אומר לי 'הם קיצוניים ולכן אנחנו אומרים לא', ואני אומר שגם לכיוון השני זה נכון. תפקידה של הנהגה זה לייצר את הפרטנר הזה, לבוא אליהם בשותפות ולהגיד שאפשר לפתור את הבעיות. אני על הערכים שלי לא מוותר. אני יכול לעשות מעשה נתניהו ולקבל 30 מנדטים".
עריכה: שני רומנו