גמגום היא תופעה המתאפיינת בין היתר בהפרעות בשטף הדיבור, ונפוצה ברחבי העולם במבוגרים ובילדים כאחד. הסובלים מגמגום מנסים בדרך כלל להילחם בקיטועים בדיבורם, אך לרוב מרגישים כי הקרב המתמיד הזה אינו נגמר. הודות למכון 'נובוטוק' המציע תוכנית טיפול חדשנית וייחודית המתאימה את עצמה למטופל, המלחמה הזאת אמנם עדיין מורכבת, אך פשוטה במוני מונים.
הערב אירחה ורדה רזיאל־ז'קונט בתוכניתה את רבקה אלימלך, קלינאית תקשורת מקצועית במכון 'נובוטוק', המרכז לטיפול בהפרעות שטף וגמגום, לשעה של שיחה ערה על הדרך להפוך את אתגר הגמגום לאפשרי יותר להכלה. "לזה קוראים מאבק", שיתפה, "או שנלחמים בה ונוצרות חסימות כמו למשל תקיעות כזאת או חסימה שבה הדיבור נעצר. יש גם מאבק של בריחה והימנעות, פשוט להיאבק בצורה שלא משתתפת בחיים".
בהמשך, שיתפה: "לזה קוראים חוויית דיבור. שינינו את כל ההגדרה לטיפול בגמגום, אנחנו מטפלים בחוויית הדיבור של האדם ורוצים לתת לאדם איכות חיים טובה יותר בחוויית הדיבור שלו. מה זה טיפול מוצלח? איך זה קורה? יש ה גלגל שמזין את עצמו ולא מסתיים, והשאלה היא איך עוצרים אותו. שיפור בחוויית הדיבור הוא מילת המפתח".
כיצד מצליח מכון 'נובוטוק' להעניק טיפול כולל למטופליו, זאת לצד מחקרים מקיפים על הטיפול בגמגום לאורך השנים? "המכון נותן זמן מחקר, שבו יושבים ובודקים במחקרים קודמים ויוצרים מחקרים עדכניים, ועל ידי השאלונים של המטופלים מנתחים את התוצאות. מבינים מה הכשלים ולפי זה הולכים ומתקדמים. ראינו שהפרמטרים לטיפול מוצלח מכילים כמה מרכיבים: דיבור בקלות תוך תחושת ביטחון במגוון סיטואציות ובהפחתה של הימנעות. אנו משלבים טיפול רגשי בנוסף, וכל אחד על פי צרכיו. אנחנו באמת מתאימים תוכניות על פי המאבק הפנימי והמאבקים הרגשיים והקוגניטיביים בגמגום".
מוגש בחסות נובוטוק.
עריכה: מיכל קדוש