מחלבות רמת הגולן הודיעו על הפסקת עבודה. לטענתם, הן נכנסו לקשיים כלכליים שנובעים מעליית המחירים של הרשתות הגדולות. ליאור שמחה, מנכ"ל איגוד יצרני החלב בישראל, שוחח עם ענת דוידוב והתייחס לדברים.
בפתח הריאיון הסביר שמחה כי במהלך חודש שעבר הם עשו הסכם עם המדינה שבמסגרתו המחירים המפוקחים עלו ב־4.9 אחוזים, והזכיר: "אגב, זה לא המחיר האמיתי. המחיר האמיתי היה אמור לעלות ביותר משמונה אחוזים. עד שיצרנו את ההסכם הזה זה היה מהלך שלקח בין חצי שנה לשמונה חודשים".
"כלומר, מה שאתה אומר הוא שתנובה היו נדיבים איתנו?", שאלה דוידוב. "תראי, אני אומר את זה בזהירות כן? מצד אחד אנחנו בעד שהמחירים יהיו נמוכים, כי ככל שהם יהיו יותר נמוכים הצריכה תגדל", הבהיר שמחה.
כשנשאל מה קרה למחלבות רמת הגולן אמר: "אני חושב שכל מי שמאמין בדבר הזה שנקרא 'חקלאות ישראלית' ו'תעשייה מקומית' זה באמת אגרוף בבטן בשבילו. התפקיד של המדינה זה לחזק את החלש. הקטנים באמת לא שורדים. אחרי הגל הזה אנחנו נגלה שוק הרבה יותר ריכוזי, עם שחקנים גדולים. וזה הולך למקום לא טוב".
רגע לפני סיום התייחס למערך הייבוא של מוצרי החלב, והסביר שלמרות שהחסמים הוסרו, והשוק נפתח לייבוא, עדיין חברות השיווק הגדולות הן השחקניות המרכזות בתחום. "אנחנו אמרנו 'רגע, בוא נפתח את זה, וניתן ליבואנים הקטנים', אבל לא. רוב המותגים הקטנים הם ייבוא של הרשתות הפרטיות. זה שוב פעם הופך להיות שוק שהוא יותר ריכוזי, שוק של שחקנים מגה שחקנים, ואני חושב שזה לא אירוע בריא", סיכם.
עריכה: עדן בן ארי