משרד הבריאות חשף אתמול (א') כי הוחלט שלא לסגור את מחלקת הפוריות באסותא ומסע החיפוש אחר ההורים הביולוגים של התינוקת ייפסק. ענת דוידוב וגדעון אוקו דנו על כך ב־103fm עם אוריאן כהן רייזנר, מנפגעות הפרשה, אשר הגיבה לדברים ושיתפה בתחושות הקשות בעקבות ההחלטה.
"אנחנו מאוד מאוכזבות, בלשון המעטה", הודתה כהן רייזנר בפתח השיחה. "אני יכולה להגיד שנשים היו המומות מההחלטה הזו, מרגיש כאילו מנסים לטאטא מתחת לשטיח את הסיפור הזה ולהתקדם הלאה. הרגשה קשה מאוד של חוסר אמון בכל המערכת הזו והמערכת שבודקת את זה. זה מאוד מקומם. אנחנו מהצד שלנו לא נעצור ולא נפסיק ולא נשקוט ולא נישן בלילות עד שנמצא את ההורים של הילדה".
לאור אמירותיה, תהו צמד המגישים באיזה אופן הן יפעלו על מנת למצוא את אותם הורים, וכהן רייזנר הבהירה: "אנחנו הולכים בכל האמצעים שיעמדו בפנינו, בין אם זה לפנות באופן ישיר למשרד הבריאות, למשרד הרווחה, השירות למען הילדים, יהיה פה כנראה תהליך אימוץ של הילדה. אנחנו רוצים כולנו להיבדק, אנחנו לא מעוניינים לעצור פה בתהליך הבדיקה. כמובן שלא נכריח הורים שלא מעוניינים, אבל כל ההורים שכן, רוצים לדעת".
"הלילות שעוברים עלינו, סיר הלחץ, זה לא אנושי. אני לא חושבת שאף אחת הייתה רוצה לעבור את זה בעצמה. שמענו הכול מהתקשורת, מכם, זה מה שעצוב - הכול נעשה מעל ראשנו. לא באים ומכנסים אותנו ונותנים לנו את כל הנקודות שתיקנו כרגע לכאורה. אנחנו רוצים להקים ועדה עצמאית שתבדוק את כל הכשלים בצורה יסודית ובלתי תלויה. אנחנו איבדנו אמון, האמון התרסק ונשבר. זה מה שעצוב. לא מרגישות שדעתנו נחה", הדגישה.
לסיום, שיתפה כהן רייזנר כי היא עצמה הפסיקה את טיפוליה במחלקת הפוריות באסותא בעקבות חוסר אמון קשה לאחר פרסום הפרשה: "הייתי כבר פעמיים, יש לי הפנייה עומדת מספטמבר ואני פשוט לא מצליחה. הגוף שלי לא מאפשר לי להגיע לשם, בצורה הכי פשוטה שיש. אני מרגישה שאני לא מסוגלת להיות שם, אני אצטרך לחפש גם רופא אחר, לעבור הלאה. אני לא יכולה לעצור. אני מאותם זוגות שהזמן שלי פועל אחורה, אני בת 44. אני לא יכולה לעצור ולחכות, זו לא הפריווילגיה שלי".
עריכה: שני רומנו