מה יעלה בגורלו של המשא ומתן הקואליציוני? לאחר כשלוש שעות, הסתיימה אמש (א') פגישת נתניהו־סמוטריץ עם צוותי המשא ומתן של הליכוד והציונות הדתית. ככל הנראה, חלה התקדמות בכלל הנושאים. ינון מגל ובן כספית דנו על כך ב־103fm עם חבר הכנסת מיקי זוהר (הליכוד), אשר הגיב לדברים.
"אפשר לשדר אופטימיות זעירה, זה עדיין לא לקראת חתימה, אבל הכיוון חיובי", הודה חבר הכנסת בפתח השיחה. "חלק מהשותפות שהקשו קצת יותר מבינות שאין ברירה אלא להקים פה ממשלה ושכל יום עובר זה יום שהממשלה היוצאת עדיין במשרד ועושים מחטפים. אני מקווה שהיום לא יעלו תנאים חדשים או דרישות חדשות מעבר למה שאנחנו יודעים שסוכם. אנחנו רוצים להשלים את המשא ומתן כבר השבוע כדי שבשבוע הבא נרכיב את הממשלה. יריב לוין עובד בזה שעות נוספות באופן אינטנסיבי, צריך לשבח אותו".
לאור אמירותיו ביקש כספית לציין כי בליכוד רבים זועמים על התנהלותו של לוין ולאו דווקא משבחים אותה. "יריב לוין הולך להביא הישג לליכוד שאנשים אולי ידעו להעריך רק אחרי שהם יראו את התוצאות. תיק הביטחון כנראה יהיה בליכוד, תיק החוץ ועוד 4־3 תיקים בכירים. בסופו של יום אנחנו אחרי ממשלה ששר האוצר שלה היה עם 7 מנדטים, ראש הממשלה היה עם 6, שר הביטחון עם 8 מנדטים.. ממשלה שנתנה תפקידים באפס מנדטים למפלגות גדולות והיום יש לנו שותפות עם 14 ו־12 מנדטים".
"אז אם חושבים שזה קל להקים ממשלה - חבר'ה, קצת פרופורציות", הכריז, והתייחס להסדרת המאחזים שעל הפרק במו"מ מול יו"ר הציונות הדתית: "זה לא חדש שנתניהו מנהיג שקול, ומאוד אחראי. אתם יודעים שגם שלפעמים מנסים למשוך אותו לכיוון הוא לא הולך באופן אוטומטי עיוור, יש לו ראייה יותר רחבה מאחרים. גם בצלאל סמוטריץ' וגם איתמר בן גביר שמנסים להציג אותם כאנשים לא שקולים, הם מאוד שקולים ומבינים שיש פה אחריות גדולה, כוללת למדינה. לא תמיד כל האידיאולוגיה תמומש אבל אנחנו כן מתכוונים ליישם מדיניות ימנית בממשלה הבאה, למשול, לעשות פעולות שהציבור מצפה מאיתנו לעשות. לא מתכוונים להרכין ראש בפני השמאל או בפני התקשורת או גורמים אחרים".
על הדיווחים כי מפלגת הליכוד דרשה במשא ומתן הקואליציוני לסגור את תאגיד השידור הציבורי, ציין: "אני באמת לא יודע עם סגירת התאגיד הוסכמה במשא ומתן הקואליציוני, כי אני לא יושב בחדרים ואני לא שמעתי שסעיף כזה הוכנס. אם וכאשר דבר כזה יקרה, הסוגיות שיעלו זה מה היקף הפעולות שהתאגיד צריך לעשות, לא קשור למחלקת החדשות. שידור ציבורי יש לו כמה אלמנטים - יש לו מרכיבים פוליטיים שצריכים לקחת מהם לגמרי. יש לו מרכיבים שבעיניי יש להם ערך של תרבות ישראלית, דברים שקשורים למסורת ישראל, להיסטוריה של ישראל ועם ישראל, אלו דברים שלדעתי בשידור ציבורי זה דבר טוב".
"בשום מדינה דמוקרטית לא צריך להיות מצב שהממשלה משלמת כסף למי שמשדר חדשות. מחר השידור הציבורי יתחיל להחמיא לנו לממשלה, יגידו לנו 'אתם משלמים כסף כדי להחמיא?'", זעם.
לסיכום, התייחס לאפשרות שתתקיים רוטציה בתיק האוצר: "אם יש הסכם רוטציה, מן הסתם שנרצה לממש אותו באופן הוגן. משרד האוצר בסופו של יום בהחלט פועל על פי מדיניות של שר מוביל, אבל בסוף מי שמוביל את המדיניות זה ראש הממשלה יחד עם הנהגת המדינה. שום שר אוצר לא יכול לעשות פעולות בלי הסכמת ראש הממשלה והממשלה כולה. לא משנה מי השר שיהיה, בסוף הקו שהליכוד תמיד הוביל של ליברליות וכלכלה חופשית - זה מה שיהיה בכל משרד אוצר עתידי".
עריכה: שני רומנו ודוד זבולוני